Kancer

qer102014

Kanceri i prostatës trasmetohet seksualisht? Hipoteza për tu verifikuar

Sipas një studimi të publikuar tek PNAS, kanceri i prostatës, mund të trasmetohet seksualisht. Shumë pacientë të prekur nga neoplasia kanë antikorpe kundër Trichomonas vaginalis, shkaktar i një infeksioni të trasmetuar seksualisht (IST) shumë i përhapur.
transparent

qer232014

Kanceri i gjirit, çrregullime konjitive nga kimioterapia

Ndër pacientët që i nënshtrohen kimioterapisë për kancerin e gjirit, çrregullimet konjitive për të cilat pacientët ankohen pas terapisë i atribuohen dëmtimeve ose ndryshimeve të aktivitetit cerebral të shkaktuara nga barnat antitumoral.
transparent

qer262014

TNFα ndoshta rrit rriskun për kancer: Të monitorohen pacientët

Në një studim me 56000 pacientë me sëmundjen inflamatore intestinale, përdorimi i antagonistëve të faktorit të nekrozës tumorale alpha (TNFα) nuk lidhet me një rrisk të rritur për kancer në një follow-up 3.7 vjeçar.
transparent

qer302014

Udhëzues të rinj për ndjekjen në vazhdimsi të pacientëve me kancer prostate

American Cancer Society Prostate Cancer Survivorship Care publikoi udhëzimet për të menaxhuar efektet afatgjatë që pasojnë trajtimin që vetëm në SHBA përshijnë rreth 2.8 milion pacientë që i kanë mbijetuar kancerit të prostatës.
transparent

kor72014

Barnat për trajtimin e infertilitetit: Nuk ka rrisk për tumore gjinekologjik

Ka evidenca të pakta se përdorimi i hormoneve të përdorur për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit rrit rriskun afatgjatë për të bërë kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

kor92014

Të dhëna të reja mbi faktorët e diferencimit qelizor në onkologji

Të korrigjosh sjelljen e qelizave kancerogjene, por edhe të sëmundjeve të tjera kroniko-digjestive , nëpërmjet faktorëve të dierencimit të qelizave embrionale. Një fillesë e studimeve të sjella nga Pier Mario Biava...
transparent

kor92014

Të dhëna të reja mbi faktorët e diferencimit qelizor në onkologji

Të korrigjosh sjelljen e qelizave kancerogjene, por edhe të sëmundjeve të tjera kroniko-digjestive , nëpërmjet faktorëve të dierencimit të qelizave embrionale. Një fillesë e studimeve të sjella nga Pier Mario Biava...
transparent

kor102014

Ca hepatik: eveolimus pritshmëri të larta, rezultate të dobëta

Pavarësisht premtimeve që të dhënat klinike jepnin, everolimus nuk përmirëson mbijetesën e përgjithshme në pacientët me kancer hepatik në krahasim me placebo sipas një studimi të publikuar në JAMA.
transparent

kor112014

Sëmundjet kronike: të eleminohen shkaqet e parandalueshme

Parandalimi i sëmundjeve kronike, të cilat janë shkaku kryesor i vdekjeve dhe i invaliditetit, është një prioritet i shëdetësisë amerikane.
transparent

kor142014

Përdorimi i zgjatur i aspirinës ul rriskun për Ca pankreasi

Sa më e gjatë të jetë përdorimi i acidit acetilsalicilik (ASA) në doza të ulëta, aq më i ulët rreziku nga kanceri pankreatik, sipas një studimi rast-kontrolli të koordinuar nga Harvey A. Risch, një epidemiolog në Yale School of Public Health në New Haven (Connecticut, USA).
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>