Reformë

qer102014

Kryeministri Kinez dhe Reforma në Kërkimin Shkencor

Telefonata nga Pekini e kishte shtangur Marcia McNutt e cila nuk po arrinte ta besonte: “A është e mundur që kryeministri i një vendi me 1,3 miliard banorë, i një vendi që mbart dhe sfidon cdo ditë mijëra probleme, do të më takojë pikërisht mua?"
transparent

kor12014

Dr.Engjëll Bejtaj: Së shpejti Tirana do të ketë Spital Rajonal

Në prezencën e Ministrit të Shëndetësisë Z. Beqaj u përurua në ambientet e Spitalit Universitar të Sëmundjeve Pulmonare “Shefqet Ndroqi” në Tiranë pavioni më i ri i shërbimit të Kirurgjisë së Përgjithshme, Ortopedisë dhe Këmbës Diabetike.
transparent

kor42014

Dr. Barie Karasani: “Shërbim pediatrik 24-orësh për të gjithë fëmijët që i drejtohen qëndrës sonë shëndetësore

Nis shërbimi i urgjencës pediatrike 24-orësh për të gjithë Tiranën. Duke filluar nga data 26 Qershor, stafit të pediatrëve të Qëndrës Spitalore “Nënë Tereza” i është shtuar edhe stafi i poliklinikave të Tiranës.
transparent

kor82014

U hiqet liçenca më shumë se 4000 punonjësve të shëndetësisë

Është 4909 numri i mjekëve, stomatologëve dhe infermierëve, të cilët nuk kanë grumbulluar numrin e detyrueshëm të krediteve (150 për mjekët, 100 për stomatologët dhe farmacistët) për ushtrimin e profesionit.
transparent

kor152014

Pezullohet dekani i Fakultetit të Mjekësisë, 55mln lekë dëm në buxhet

Mbi 55 milionë lekë rezulton të jetë dëmi ekonomik i shkaktuar në buxhetin e Fakultetit të Mjekësisë si pasojë e shkeljeve ligjore të kryera.
transparent

kor172014

Shqiptarët i blejnë ilaçet më shtrenjtë se të gjitha vendet e Bashkimit Europian

Shqiptarët i blejnë ilaçet më shtrenjtë se të gjitha vendet e Bashkimit Europian. Një raport i Bankës Botërore thekson se nga totali i shpenzimeve që një shqiptar bën për shëndetin, 55% e tyre dalin kesh, shifër kjo më e larta ndër vendet e rajonit.
transparent

kor182014

Miratohet ligji i ri "Për pajisjet mjekësore"

Miratohet dje me 81 vota pro projektligji “Për pajisjet mjekësore” i hartuar në kuadër të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit.
transparent

kor222014

Gjykata administrative rikthen në detyrë dekanin e Fakultetit të Mjekësisë

Gjykata Administrative doli me vendimin për pezullimin e aktit administrativ të ndërrmarë nga rektorati i UMT dhe automatikisht kthimin në detyrë të Prof. Dr. Bajram Hysa.
transparent

kor222014

Edukimi në vazhdimësi, Beqaj:Zbatim rigoroz i standarteve

Nuk do të lejohen të vazhdojnë të punojnë si mjekë ata që nuk arrijnë të provojnë se bëjnë përpjekje për rifreskimin e dijeve të tyre, atje ku ata punojnë. Për këdo mjek që shpërfill këtë rol kërkesë, masat do të jenë të menjëhershme.
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>