qeliza staminale

qer112014

Avantazhet e qelizave staminale në kardiopatët kronik

Sipas një rishikimi të kryer nga Cochrane, infuzioni autolog i qelizave staminale të palcës së kockave, përmirëson fraksionin e ejeksionit të ventrikulit të majtë në pacientët me kardiopati ishemike dhe në ata me insuficience kongjestive kronike. Këtë e shpjegon Sheila Fisher e Systematic Review
transparent

kor92014

Të dhëna të reja mbi faktorët e diferencimit qelizor në onkologji

Të korrigjosh sjelljen e qelizave kancerogjene, por edhe të sëmundjeve të tjera kroniko-digjestive , nëpërmjet faktorëve të dierencimit të qelizave embrionale. Një fillesë e studimeve të sjella nga Pier Mario Biava...
transparent

kor92014

Të dhëna të reja mbi faktorët e diferencimit qelizor në onkologji

Të korrigjosh sjelljen e qelizave kancerogjene, por edhe të sëmundjeve të tjera kroniko-digjestive , nëpërmjet faktorëve të dierencimit të qelizave embrionale. Një fillesë e studimeve të sjella nga Pier Mario Biava...
transparent

tet312014

Studim i UCB: nga qelizat staminale pluripotenciale do të prodhohen qelizat beta të pankreasit

University of British Columbia (UCB) në Vankuver (Kanada) - në bashkëpunim me partnerët industrialë të bioteknologjisë - ka zhvilluar një procedurë in vitro që mund të konvertojë qelizat staminale pluripotenciale të njeriut në qeliza insulinë-prodhuese.
transparent

dhj42014

Qelizat staminale dhe kozmetika

Publiciteti që i bëhet qelizave staminale me qëllim dermatologjikë ende nuk mbështetet nga prova shkencore mbi sigurinë dhe efikasitetin e procedurave të tilla, të paktën sipas një studimi që ka rishikuar literaturën e Plastic and Reconstructive Surgery...
transparent

mar42015

Qelizat staminale njerëzore ndoshta të efektshme ndaj dëmeve të kimioterapisë së trurit

Sipas një studimi të publikuar tek Kërkimi i Kancerit (Cancer research) i zhvilluar nga Universiteti i Kalifornisë në Irvin, trajtimi me qeliza staminale nurale njerëzore mund të jetë efikas për të shëruar defiçitet e proçesit të të mësuarit dhe kujtesës pas kimioterapisë. Në studimet paraklinike ..
transparent

mar172015

FDA paralajmëron mbi rreziqet e testosteronit

Sipas një paralajmërimi të dhënë nga FDA (Food and Drug Administration), te burrat të cilët janë në trajtim për nivelet e ulëta të testosteronit me barna me bazë hormonesh mashkullorë, mund të shtohet rreziku për infarkt të miokardit, iktus dhe vdekshmërinë e përgjithshme...
transparent

qer72016

Qelizat staminale hemopoietike: gjurmohet për herë të parë jeta e tyre pas transplantit

Aktiviteti dhe mbijetesa e qelizave staminale hemopoietike pas transplantit te njeriu janë zbuluar për herë të parë në botë nga një studim i zhvilluar prej ekipit të institutit “San Raffaele Telethon” për terapinë gjenike (SR –Tiget) në bashkëpunim me GlaxoSmithKline (Gsk), për sindormën Wiskott
transparent

pri92018

Zbulim i rëndësishëm: shkencëtarët kanë riprogramuar qelizat për të luftuar epilepsitë, diskinezitë dhe migrenat

Një studim i publikuar në “Brain”, tregon se mutacionet e gjenit PRRT2 mund të bëjnë çaktivizimin e proteinës përkatëse, duke shkaktuar shqetësime nervore me manifestime të tilla si epilepsia, diskinezitë ose migrenat. Rëndësia e...
transparent

qer272018

Terapia e re me nanovezikula nga staminalet jep shpresa për sklerozën e shumëfishtë

Një studim italian i botuar në “Scientific Reports” shfaq një qasje të re për trajtimin e sëmundjeve autoimune dhe inflamatore. Në të përdoren nanovezikulat, struktura që janë në gjendje të transportojnë dhe...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>