OBSH

gus122014

OBSH: Nuk do të ketë vaksinë për Ebola Virus brenda këtij viti.

Ndërkohë që shkon afërsisht 1800 numri i të infektuarve nga Ebola Virus,OBSH deklaroi ditën e djeshme se nuk do të mund të ketë një vaksinë për Ebola Virus përpara vitit 2015.
transparent

sht52014

Mbi 140 punonjës të shëndetësisë të vdekur nga Ebola Virus

Epidemia aktuale e virusit Ebola që goditi Afrikën Perëndimore, ka shumë karakteristika të veçanta, duke përfshirë numrin e pazakontë të vdekjeve në mesin e personelit shëndetësor, veçanërisht mjekë dhe infermierë.
transparent

tet202014

Cigaret elektronike: OBSH kërkon rregulla ndërkombëtare

Ndalimi i përdorimit në ambiente të mbyllur dhe ndalimi i shitjes për adoleshentët. Këto janë disa nga të dhënat që përmbahen në një raport të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Electronic Nicotine Delivery Systems (ENDS)...
transparent

tet252014

Një piramidë ushqimore edhe për vitin e parë të jetës

Zakonet e të ushqyerit janë ndër faktorët mjedisor që ndikojnë në zhvillimin e parakohshëm të obezitetit. Për të përcaktuar ushqyerjen në vitin e parë të jetës është përgatitur një piramidë ushqimore me udhëzime për ndarjen e vakteve në mënyrë korrekte gjatë ditës dhe javës.
transparent

dhj32014

OBSH: Mund të fitojmë 7.4 milionë jetë, nëse i themi "jo duhanit"

Në luftën kundër duhanit po dilet fitues dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë e quan këtë një arritje spektakolare të Konventës Kornizë për Kontrollin e Duhanit.
transparent

jan152015

FDA miraton një bar të ri për menaxhimin kronik të peshës

“Food and Drug Administration” ka miratuar naltrexon hidrokloridin dhe bupropion hidrokloridin si mundësi trajtimi për menaxhimin kronik të peshës, duke shoqëruar një dietë hipokalorike dhe aktivitetin fizik.
transparent

jan192015

Udhëzuesit trajtues dhe diagnostikues: më mirë mos lexoni vetëm një

Nëse jeni duke e pyetur vehten se cila është mënyra më e mirë për të trajtuar kancerin e kolonit nuk mendohet se do të kenë një përgjigje të caktuar duke konsultuar udhëzuesit. Më të besueshme janë pesë, dhe të gjithë të japin përgjigje të ndryshme.
transparent

jan232015

Parandalimi i diabetit: duhet ndërhyrë mbi përcaktuesit socialë të sëmundjes

“Një model bazë i përbërë nga katër hapa për të rritur nivelin e shëndetit në komunitet: identifikimin e gjendjes shëndetësore të popullatës, ndikimin e mjediseve që na rrethojnë, të ndërtojmë veçori arkitektonike të rëndësishme për shëndetin tonë dhe të përfshijmë në këtë inisiativë komunitetin.”
transparent

jan312015

Raporti shëndetësor kombëtar: vdekshmëria foshnjore ende në shifra të larta

Raporti shëndetësor kombëtar: vdekshmëria foshnjore ende në shifra të larta Instituti i Shëndetit Publik ka prezantuar raportin shëndetësor...
transparent

shk42015

Dita Botërore Kundër Kancerit 2015, fokusi mbetet parandalimi

Organizata Botërore e Shëndetësisë shënon 4 shkurtin si Ditën Kundër Kancerit. Çdo vit, më shumë se 12 milionë personave iu diagnostikohet një tumor dhe 8.2 milionë prej tyre vdesin nga kjo sëmundje. Nëse nuk merren nisma konkrete do të arrihet në 25 milionë raste të reja...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>