vaksina

gus122014

OBSH: Nuk do të ketë vaksinë për Ebola Virus brenda këtij viti.

Ndërkohë që shkon afërsisht 1800 numri i të infektuarve nga Ebola Virus,OBSH deklaroi ditën e djeshme se nuk do të mund të ketë një vaksinë për Ebola Virus përpara vitit 2015.
transparent

gus142014

HPV: të merret në konsideratë vaksinimi i djemve

Duhen masa parandaluese për të mbrojtur të rinjtë nga kondiloma dhe tumoret në të dy sekset. Për British Medical Journal flet Gillian Prue, docent pranë Queen’s University Belfast. “ Infeksioni që vjen nga Human Papiloma Virus është mjaft i përhapur.
transparent

gus162014

Pediatri: një e pesta e fëmijëve me kollë persistete ka pertussis

Sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal, një e pesta e fëmijëve të cilët në vizitën me mjekun paraqesin kollë persistente, kanë pertussis edhe pse shumica e tyre janë të vaksinuar.
transparent

gus292014

CDC: Në SHBA vaksinimi anti HPV shumë i ulët

Në SHBA përdorimi i vaksinës kundër papillomavirus HPV nga të rinjtë e të dy gjinive vazhdon të mbetet shumë e ulët, edhe pse ka patur një rritje të lehtë në dy vitet e fundit. Veçanërisht për vajzat është regjistruar një rritje prej 3.5%, nga 53.8% në 57.3%.
transparent

sht202014

Në Pediatrics udhëzues të rinj për vaksinimin anti-meningokoksik

Udhëzuesit për përdorimin e vaksinës anti-meningokokut tek fëmijët dhe adoleshentët të paraqitur nga ekspertët e Komisionit të Sëmundjeve infektive të American Academy of Pediatrics (AAP) dhe të sapo botuara në...
transparent

dhj22014

Itali: 13 numri i të vdekurve nga Fluad, AIFA komunikon rezultatet e analizave

Pas ndalimit të dy loteve të vaksinës Fluad, me numra sierialë n. 142701 dhe n. 143301 dhe sinjalizimit të 13 të vdekurve mes datave 7 dhe 30 nëntor, Agjencia Italiane e Barnave (AIFA) ka kërkuar një raport të detajuar klinik mbi secilin rast.
transparent

shk202015

Rrefuzimi i vaksinës është i përqëndruar në disa grupe njerëzish

Familjet me fëmijë jo të vaksinuar ose jo të imunizuar kanë tendencën që të grupohen me njëra tjetrën sipas një studimi të bërë nga Pediatrics. Imunizimi i dobët bashkangjitet me një rritje të rrezikut të sëmundjeve te parandalueshme me vaksina dhe tani kemi një mënyrë konkrete për të përdorur metod
transparent

shk212015

Rrefuzimi i vaksinës është i përqëndruar në disa grupe njerëzish

Familjet me fëmijë jo të vaksinuar ose jo të imunizuar kanë tendencën që të grupohen me njëra tjetrën sipas një studimi të bërë nga Pediatrics. Imunizimi i dobët bashkangjitet me një rritje të rrezikut të sëmundjeve te parandalueshme me vaksina dhe tani kemi një mënyrë konkrete për të përdorur metod
transparent

shk282015

Gjatë shtatzanisë, një kontroll i rreptë i presionit të gjakut nuk dëmton fetusin

Sipas një studimi të publikuar së fundmi tek gazeta mjekësore (Neë England) nga një grup kërkuesish kanadezë, të mbash nën kontroll të rreptë hipertensionin gjatë shtatzanisë nuk përbën asnjë rrezik për aborte spontane, patologji fetale dhe neonatal ose ndërlikime të ndryshme, abdomi në të krah të
transparent

maj202015

Parandalimi i fruthit, shytave, robeolës dhe lisë së dhenve: një sfidë ende e hapur.

Fëmijët patjetër, por edhe të rriturit mund të sëmuren nga fruthi, shytat, rubeola dhe lia e dhenve, madje me pasoja të rënda sidomos nëse hasen në muajt e parë të shtatzënisë pasi mund ti kalohen fetusit. Futja e vaksinës ka reduktuar shumë të sëmurët dhe përhapjen e sëmundjes. Shumllojshmëria e ..
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>