rubeola

tet192015

Vonesat në vaksinim te fëmijët: shtohet risku për konvulsione

Sipas një studimi të publikuar në revistën "Pediatrics", risku për të pasur konvulsione rritet në rastet kur vaksinat shtyhen pas 15 muajve të parë të jetës.
transparent

sht92019

Fruthi. Dyfishohen rastet. Zhduken në Europë vendet e çliruara nga virusi

Përpjekjet e Evropës në luftën kundër fruthit bëhen gjithnjë e më të pamjaftueshme. Sëmundja po fiton terren, me shpërthime të infeksionit, madje edhe në vendet ku ishte çrrënjosur. Tashmë janë 4 vende evropiane që humbasin...
transparent

qer252020

Covid-19. Vaksina tashmë në përdorim, mund të mbrojë nga pasojat më të rënda

Vaksina kundër fruthit, shytave dhe rubeolës (MMR) mund të jetë e dobishme si masë parandaluese për të zbutur inflamacionin e lidhur me infeksionin Covid-19, sipas një artikulli të botuar në “mBio”. Sipas ekspertëve...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>