onkologji

qer232014

Kanceri i gjirit, çrregullime konjitive nga kimioterapia

Ndër pacientët që i nënshtrohen kimioterapisë për kancerin e gjirit, çrregullimet konjitive për të cilat pacientët ankohen pas terapisë i atribuohen dëmtimeve ose ndryshimeve të aktivitetit cerebral të shkaktuara nga barnat antitumoral.
transparent

qer302014

Udhëzues të rinj për ndjekjen në vazhdimsi të pacientëve me kancer prostate

American Cancer Society Prostate Cancer Survivorship Care publikoi udhëzimet për të menaxhuar efektet afatgjatë që pasojnë trajtimin që vetëm në SHBA përshijnë rreth 2.8 milion pacientë që i kanë mbijetuar kancerit të prostatës.
transparent

kor72014

Barnat për trajtimin e infertilitetit: Nuk ka rrisk për tumore gjinekologjik

Ka evidenca të pakta se përdorimi i hormoneve të përdorur për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit rrit rriskun afatgjatë për të bërë kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

kor92014

Të dhëna të reja mbi faktorët e diferencimit qelizor në onkologji

Të korrigjosh sjelljen e qelizave kancerogjene, por edhe të sëmundjeve të tjera kroniko-digjestive , nëpërmjet faktorëve të dierencimit të qelizave embrionale. Një fillesë e studimeve të sjella nga Pier Mario Biava...
transparent

kor102014

Ca hepatik: eveolimus pritshmëri të larta, rezultate të dobëta

Pavarësisht premtimeve që të dhënat klinike jepnin, everolimus nuk përmirëson mbijetesën e përgjithshme në pacientët me kancer hepatik në krahasim me placebo sipas një studimi të publikuar në JAMA.
transparent

kor172014

Përqëndrimi i duhur i vitaminës D mbron nga kanceri

Shtimi në dietë i vitaminës D mund të parandalojë vdekjen e parakohshme për kancer dhe sëmundje kardiake, kjo sipas një studimi të publikuar në British Medical Journal.
transparent

gus52014

Karcinoma ovariane, vlera e “kohës” për pacientët

Kur një grua diagnostikohet me karcinomë ovariane çfarë ndryshimesh ka në jetën e saj? Si e përjeton ajo, si e sheh ajo trupin e saj, si është marrëdhënia e saj me anëtarët e familjes dhe mjekët, si përballet me sëmundjen?
transparent

gus252014

Antioksidantët dhe tumoret: rreziqe të mundshme.

Roli i antioksidantëve dhe efektet e tyre të mundshme për mbrojtjen e qelizave dhe parandalimin e tumoreve janë vendosur në diskutim.
transparent

tet242014

Konferenca e dytë ndërkombëtare: "Bashkë kundër kancerit të gjirit"

Tetori, muaji i sensibilizimit kundër kancerit të gjirit, sëmundje e cila i merr jetën më shumë se 300 mijë grave në të gjithë botën. Mbi 120 mijë prej tyre vdesin, por shume te tjera arrijnë ta kurojnë dhe të shpëtojnë.
transparent

nën82014

Mjekim i ri për fëmijët me LLA

Më shumë se një e katërta e fëmijëve me leuçemi limfoblastike akute (LLA ose ALL), forma më e zakonshme tek fëmijët, mbart një nëntip me prognozë jo të favorshme që duket e ndjeshme ndaj barnave të përdorura për trajtimin e formave leuçemike më të shpeshta në të rriturit.
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>