gastroenterit akut

kor32014

Norovirus: përgjegjës për gastroenteritet në të gjithë botën

Norovirusi është një agjent patogjen kyç në gastroenteritet akute. Një në pesë raste ka pikërisht këtë virus si përgjegjës patogjenik. Të dhënat na vijnë nga një rishikim sistematik dhe metanalizë të publikuar në The Luncet Infections Diseases.
transparent

kor42014

Dr. Barie Karasani: “Shërbim pediatrik 24-orësh për të gjithë fëmijët që i drejtohen qëndrës sonë shëndetësore

Nis shërbimi i urgjencës pediatrike 24-orësh për të gjithë Tiranën. Duke filluar nga data 26 Qershor, stafit të pediatrëve të Qëndrës Spitalore “Nënë Tereza” i është shtuar edhe stafi i poliklinikave të Tiranës.
transparent

kor112014

ASHR, fokus mbi parandalimin e problematikave të stinës së nxehtë

Më datë 9 Korrik redaksia e Doktor33 iu bashkua stafit të promocionit pranë ASHR (Autoriteti Shëndetësor Rajonal) në seminarin me temë “Stina e nxehtë dhe problematikat e saj” e zhvilluar pranë Godinës së Trajtimit të Studentëve nr. 1.
transparent

kor152014

“Choosing Wisely” pesë gabimet më të shpeshta të gastroenterologëve

Edhe gastroenterologët mund të bëjnë gabime. Në fakt, në “Choosing Wisely”, është bashkuar edhe Shoqata Amerikane e Gastroenterologëve (AGA) duke siguruar një listë me 5 procedurat kryesore...
transparent

maj302016

Antikoagulantët e rinj oralë përballë warfarin-ës dhe hemorragjitë gastroenterike

Antikoagulantët e rinj oralë (Noac) kanë një efikasitet të barabartë me warfarin-ën tradicionale, por një profil tolerance e sigurie shumë herë më të mirë, meqë lidhen me një reduktim të ndjeshëm të riskut hemorragjik (veçanërisht atij cerebral, nga 35% në 64%). Por te disa pacientë (në rreth 20-25
transparent

sht62016

Djegia në stomak nuk shkaktohet gjithnjë nga mbingrënia

A është gjithnjë faji i eksesit në të ngrënë? Stomaku e vuan shpesh mbingopjen sidomos gjatë festave dhe për pasojë shumë persona përdorin barna antiacide në përpjekje për të eliminuar djegien bezdisëse gastrike që shfaqet shpesh gjatë periudhave festive. Por ekspertët paralajmërojnë se nëse disa d
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>