Gjinekologji

kor72014

Barnat për trajtimin e infertilitetit: Nuk ka rrisk për tumore gjinekologjik

Ka evidenca të pakta se përdorimi i hormoneve të përdorur për stimulimin ovarian në trajtimin e infertilitetit rrit rriskun afatgjatë për të bërë kancer gjiri apo kancer gjinekologjik ( Ca. uterusi, ovarial apo vaginal).
transparent

shk122015

Kontraceptivët oralë, përfitimet tejkalojnë rreziqet

Për Agjensinë Europiane të Mjekëve (EMA) përfitimet nga kontraceptivët hormonal të kombinuar (CHC), sidomos ata të gjeneratës së tretë dhë të katërt në parandaklimin e shtatëzanisë së padëshiruar vazhdojnë të cilësohen si faktor rrisku për të zhvilluar tromboemboli venoze (TEV).
transparent

kor292014

The Lancet: Vëmendje dhe përkushtim obstetrikës dhe mamive

Obstetrika jetëshpëtuese. Kjo është tema kryesore e një sërë artikujsh të publikuar në The Luncet dhe të dedikuar rolit thelbësor të mamive në shpëtimin e jetëve të miliona grave dhe fëmijëve që në të kundërt do vdisnin gjatë ose pas shtatzanisë.
transparent

kor252014

Pesë strategji për tu shmangur në gjinekologji dhe obstetrikë sipas “Choosing wisely”

Janë të ndryshme praktikat diagnostikuese / terapeutike të kryera në mënyrë rutinore në gjinekologji që me të vërtetë duhet të shmangen si të panevojshme, të kushtueshme dhe ndonjëherë të dëmshme. Ndër këto, American College of Obstetricians and Gynecologists (Acog)...
transparent

gus52014

Aborti, kundërshtime dhe e drejta për shëndetin, në Journal of Medical Ethics

"Siç ndodh edhe në vende të tjera, mjekët e përgjithshëm mund të përfshihen në abortin e javëve të para të shtatzanisë" propozon Minerva.
transparent

gus182014

Encefalopatia neonatale: parandalimi qëndron në zbulimin e shkaktarëve

Nuk ekziston ende asnjë test apo markues i cili të arrijë të identifikojë me saktësi momentin kur një ndodhi akute në apo pas-lindjes të shkaktojë dëmtime të mesme apo të mëdhanë trurin e të porsalindurit.
transparent

sht252015

Screening i kancerit të gjirit, më efikas me mamografi dhe tomosintezë

Të rrisim mundësitë për të zbuluar kancerin dhe të reduktojmë relapset: një objektiv i cili arrihet duke i shtuar mamografisë dixhitale tomosintezën.
transparent

sht32014

Gratë asmatike e kanë më të vështirë të ngelin shtatzënë

Nëse jeni duke kërkuar për një bebe bëni kujdes nga astma.
transparent

sht82014

FDA miraton përdorimin e Avastin në kancerin e qafës së mitrës

Food and Drug Administration miratoi më 14 Gusht një përdorim të ri për Avastin (Bevacizumab) për trajtimin e pacientëve me kancerin e qafës së mitrës (të vazhdueshëm, periodikë ose në fazë të përparuar metastazik).
transparent

nën32014

Sa kushtojnë lindjet e shumfishta?

Krahasuar me lindjet individuale shpenzimet spitalore, sëmundshmëria dhe vdekshmëria janë më të larta në fëmijët e lindur nga lindjet e shumëfishta, shumë prej të cilave janë konceptuar nëpërmjet riprodhimit të asistuar (IVF).
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>