pajisje mjekësore

kor182014

Miratohet ligji i ri "Për pajisjet mjekësore"

Miratohet dje me 81 vota pro projektligji “Për pajisjet mjekësore” i hartuar në kuadër të Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit.
transparent

gus152014

Autokontrolli glicemik, pjesë integrale e një programi edukimi terapeutik

Një bord i përbërë nga autoritetet kryesore në fushën e autokontrollit glicemik u mblodh në San Franiscisko më 12 qershor në prag të sesionit të fundit shkencor ADA ( American Diabetes Assocation) për të rritur ndërgjegjësimin mbi vlerën reale të Self Monitoring of Blood Glucose (SMBG)...
transparent

dhj12014

Protezat ortopedike: Nevojiten rregulla të reja për përdorimin e tyre

Jo gjithmonë e reja është më e mirë se e vjetra. Kjo, të paktën, është ajo që ndodh për protezat koksofemorale dhe ato të gjurit sipas një shqyrtimi të literaturës të botuar në British Medical Journal: protezat më të fundit, në fakt, nuk duket të ketë përfitime të rëndësishme klinike...
transparent

maj222015

Linfoma e Hodgkin rrit rrezikun për evente kardiovaskulare

Kush i mbijeton një linfome të Hodgkin mbetet për dekada i ekspozuar ndaj rreziqeve kardiovaskulare, sipas një artikulli të publikuar tek “Jama internal medicine”. “Është e ditur prej kohësh se tek personat me përparim të linfomës Hodgkin rriten mundësitë për të zhvilluar kardiopati të ndryshme ...
transparent

qer82015

Insufiçenca kardiake kurohet edhe me bashkëbisedim

Pacientët të cilët kanë vështirësi për të kuptuar informacionet nga personeli mjekësor, kanë mundësi më të mëdha për të vdekur mbas një rikoverimi për insufiçensë kardiake akute, kjo sipas një studimi te “Journal of the American heart association” rrezultatet e të cilit sugjerojnë se është e...
transparent

qer92015

Publikohen rekomandimet ECDC për vaksinat anti-grip

Vaksina trivalente përmban një princip “A/California/ 7/2009 (H1N1) pdm09”, një princip “A/Svizzera/9715293/2013 (H3N2)” dhe një princip “B/Phuket /3073/2013”; është ky rekomandimi i Ecdc, Qëndra Europiane për parandalimin dhe kontrolin e sëmundjeve përsa i përket përmbajtjes së vaksinave ...
transparent

pri112017

Ministrja e Shëndetësisë, Manastirliu: Në QSUT pajisje që nuk i kanë as spitalet private

Një pajisje diagnostikuese e teknologjisë më të fundit është instaluar në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”. Pajisja SPECT CT do të ndryshojë tërësisht mënyrën e ekzaminimit të tumoreve që në stade të hershme, duke rritur maksimalisht saktësinë e diagnozës për pacientët që vuajnë nga sëmu
transparent

qer62018

FDA-ja aprovon softuerin e ri për zbulimin e frakturave të kyçit

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe e Barnave ka miratuar përdorimin e softuerit OsteoDetect, për zbulim dhe diagnostikim me ndihmën e kompjuterit, i projektuar për të përshpejtuar procesin e diagnostikimit të...
transparent

kor102018

FDA-ja vendos rregulla të rrepta për përdorimin e pajisjes kontraceptive

Essure është një pajisje e përhershme për kontrollin e lindjeve, për implantimin e së cilës nuk nevojiten procedura kirurgjikale, por ai futet në tubat e Fallopit, ku, në një periudhë tremujore shkakton formimin e...
transparent

kor102018

Aprovohet valvula endobronkiale. Zgjerohen mundësitë për pacientët e rëndë

Valvula Zephyr (Pulmonx) parandalon futjen e ajrit në pjesët e dëmtuara të mushkërisë dhe i jep mundësi ajrit dhe lëngjeve të futura, që të dalin jashtë. Aprovimi i FDA-së bazohet në rezultatet e një studimi ku janë përfshirë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>