FDA

gus212014

BMJ monitoron antikoagulantin Dabigatran

Sipas një inisiative të publikuar në BMJ, kompania prodhuese e antikoagulantit të ri oral dabigatran nuk ka ndarë me autoritetet rregullatore të gjitha rezultatet e studimeve të kryera...
transparent

sht82014

FDA miraton përdorimin e Avastin në kancerin e qafës së mitrës

Food and Drug Administration miratoi më 14 Gusht një përdorim të ri për Avastin (Bevacizumab) për trajtimin e pacientëve me kancerin e qafës së mitrës (të vazhdueshëm, periodikë ose në fazë të përparuar metastazik).
transparent

nën12014

Risi nga agjensitë botërore të barnave, në fokus trajtimi i fëmijëve

EMA ka autorizuar me një procedurë të qendërzuar një version biologjikisht të ngjashëm të insulinës glargine (Abasria di Eli Lilly e Boehringer Ingelheim) e krahasueshme në sekuencën aminoacide dhe efekte me analogun tjetër aktualisht në treg Lantus...
transparent

nën142014

EMA aprovon përshkrimin e IDegLira (insulinë degludec+liraglutide)

Agjensia Europiane e Barnave, EMA ka autorizuar tregtimin e IDegLira (Xultophy e Novo Nordisk) për trajtimin e Diabtit Mellitus tip 2 në të rriturit.
transparent

nën172014

FDA miraton një bar të ri për trajtimin e sëmundjes Gaucher

Në një komunikatë,Food and Drug Administration lajmëron se miratoi Cerdelga (eliglustat) për trajtimin afatgjatë të pacientëve të rritur me Tip 1 të sëmundjes Gaucher, një çrregullim i rrallë gjenetik.
transparent

dhj12014

Protezat ortopedike: Nevojiten rregulla të reja për përdorimin e tyre

Jo gjithmonë e reja është më e mirë se e vjetra. Kjo, të paktën, është ajo që ndodh për protezat koksofemorale dhe ato të gjurit sipas një shqyrtimi të literaturës të botuar në British Medical Journal: protezat më të fundit, në fakt, nuk duket të ketë përfitime të rëndësishme klinike...
transparent

jan152015

FDA miraton një bar të ri për menaxhimin kronik të peshës

“Food and Drug Administration” ka miratuar naltrexon hidrokloridin dhe bupropion hidrokloridin si mundësi trajtimi për menaxhimin kronik të peshës, duke shoqëruar një dietë hipokalorike dhe aktivitetin fizik.
transparent

pri302015

Autizimi dhe sjelljet shqetësuese: program trajnimi për prindërit

Një program trajnimi i cili zgjat 24 javë i dedikuar prindërve të fëmijëve me shqetësime të spektrit autik dhe i fokusuar në gjetjen e teknikave për të trajtuar sjelljet shqetësuese ka sjellë një reduktim të sjelljeve të tilla në krahasim me një grup të thjesht mbi të cilin janë bërë kontrolle ...
transparent

qer122015

Me filler në fytyrë rritet risku i embolizmit aksidental me pasoja të rënda

Kush dëshiron të ketë një fytyrë të lëmuar dhe elastike si 20 vjet më parë duhet të ruhet: Në faqen zyrtare të Administratës amerikane të Barnave dhe Ushqimit (FDA) është publikuar një shkresë me paralajmërime mbi pasojat e mundshme të injektimeve të fillerit në enët e gjakut të fytyrës
transparent

kor82015

Qendra Kombëtare e Sëmundjeve të Rralla: Analizat Neonatale

Matjet analitike të metabolikëve specifik nëpërmjet marrjes së disa pikave gjaku nga i sapolinduri për të seleksionuar paraprakisht, subjektet të cilat janë të rrezikuara për patologji të lindura, duke lejuar në këtë mënyrë terapi të shpejta në gjëndje për të modifikuar historinë e sëmundjes. Kjo ..
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>