psoriazë

sht112014

New England Journal of Medicine, një propozim i ri kundër psoriasis

Në sitin web të New England Journal of Medicine janë publikuar dy studime të rëndësishme të fase III që demonstrojnë efikasitetin e lartë të secukinumab në pacientët me psoriasis.
transparent

tet242016

Psoriaza, dermatiti atopik, epidermoliza flluskoze: prezantohen barna të reja në kongresin Eadv 2016

Psoriaza dhe evolucioni farmakologjik për trajtimin e saj ishin mes argumenteve qendrore të Kongresit të 25 të Akademisë Europiane të dermatologjisë dhe venerologjisë (Eadv) të zhvilluar në Vjenë. Ndoshta edhe sepse më shumë se gjysma e 8.300 pacientëve nga 31 vende të ndryshme që morën pjesë në son
transparent

dhj142016

Psoriaza, të dhëna bindëse me inhibitorin e interleukinës-17A

Efikasitet i lartë në trajtimin e psoriazës dhe sodisfaksioni i pacientëve që e administrojnë vetë barin secukinumab, janë këto rezultatet që dalin nga dy studime të fazës III të cilët kanë vlerësuar vetitë e tij në shërmin e shpejtë të lezioneve psoriatike në lëkurë me administrim nëpërmjet shiring
transparent

mar292017

Psoriaza me pllaka, në SHBA aprovohet brodalumab për trajtimin e formës së moderuar dhe të rëndë

Administrata amerikane e Barnave dhe Ushqimit, FDA, ka aprovuar Siliq (brodalumab) për trajtimin e psoriazës me pllaka, të moderuar dhe të rëndë, te të rriturit. Bari i administruar nëpërmjet injektimit subkutan, indikohet për pacientët kandidatë për terapinë sistemike apo fototerapinë, të cilët nuk
transparent

kor92018

Shqetësimet e lidhura me stresin, zhvillojnë sëmundje autoimune

Ngjarjet traumatike apo stresuese të jetës mund të shkaktojnë turbullime të lidhura me stresin, të cilat do të rritnin rrezikun për të zhvilluar sëmundje autoimune. Ky është rezultati i një studimi të zhvilluar në një kohorte suedeze që...
transparent

nën272018

Psoriaza shkakton disfunksion seksual. Ja, cilat barna i përgjigjen çrregullimit.

Ata që vuajnë nga psoriaza mund të përballen me një rrezik në rritje për disfunksion seksual, veçanërisht kur vuajnë edhe nga çrregullime të humorit ose nga artriti psoriatik. Burrat me psoriazë, paraqesin...
transparent

tet292019

Psoriaza. Dermatologët u bëjnë apel mjekëve të familjes: Mos e shihni thjesht si sëmundje të lëkurës!

Në ditën botërore të psoriazës, mjekët dermatologë thonë se rastet me këtë sëmundje po shtohen çdo ditë. Në Shqipëri përllogaritet se gati 2 % e popullatës vuan nga kjo...
transparent

shk22021

Kush është më pak në formë, ka më shumë mundësi të zhvillojë psoriazë

Sipas një studimi të publikuar në “Plos One”, te të rinjtë e rritur ekziston lidhja mes formës së dobët fizike dhe një rreziku më të lartë për të zhvilluar psoriazë. Kërkuesit kanë studiuar të dhënat e më shumë se 1.2 milionë burrave...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>