hipotireozë

tet22014

Intoleranca ndaj laktozës rrit nevojën për levotiroksinë në pacientët me hipotirozë

Tek pacientët hipotiroidë intoleranca ndaj laktozës rrit në mënyrë domethënëse nevojën e tiroksinës, marrë në rrugë orale. Ja konkluzionet e studimit të zvilluar nga endokrinologët e universitetit La Sapienza në spitalin Santa Maria Goretti...
transparent

mar92016

Në hipotiroidizëm, levotiroksina likuide më këshillueshme se ajo në tableta

Tri studime të zhvilluara në Itali tregojnë se problemi i numrit të vogël të pacientëve hipotiroidenë që marrin rregullisht levotiroksinë, mund të zgjidhet përfundimisht falë një formulimi të ri të hormonit në solucion likuid në vend të tabletave tradicionale.
transparent

mar82017

Hipotiroidizmi dhe shtatzënia: Risqet dhe përfitimet e trajtimit hormonal

Sipas një studimi retrospektiv të publikuar në British Medical Journal dhe të koordinuar nga Victor Montori nga departamenti i endokrinologjisë në “Mayo Clinic” në Rochester, Minesota, terapia e hipotiroidizmit subklinik në shtatzëni lidhet nga një anë me një risk më të ulët për abort dhe nga ana tj
transparent

nën192019

Hipotiroidizmi “rezistent” ndaj tiroksinës. Dozimet një herë në javë vs. dozimet e përditshme

Mosrespektimi i terapisë me tiroksinë është shkaku më i zakonshëm i kontrollit të dobët të hipotiroidizmit. Ky ishte qëllimi me të cilin u ndërmor një studim perspektiv i hapur për të krahasuar administrimin një herë në javë të...
transparent

maj132022

Të sëmurët me hipotiroidizëm që nuk trajtohen siç duhet, kanë rezultate më të këqija kur shtrohen në spital

Trajtimi jo i mirë i hipotiroidizmit shoqërohet me rezultate më të këqija spitalore, sipas një studimi të botuar në Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. "Ne zbuluam...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>