AKBPM

tet142014

Ligji i ri i Barnave, aktet nënligjore në shërbim të këtij ligji

Problematikat me Agjencinë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore Ditën e djeshme në ambientet e Hotel Sheraton u mbajt forumi i bisnesit me titull “Tregu i barnave në Shqipëri” i organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregtisë...
transparent

tet142014

Deklaratë për shtyp

Qeveria shqiptare është duke ndërmarrë reformat e duhura për rritjen e cilësisë së sistemit shëndetësor. SHPF mbështet plotësisht nismat e Ministrisë së Shëndetësisë sidomos ne drejtim të standarteve etike në shëndetësi...
transparent

jan202015

Tregu Stomatologjik, roli i rëndësishëm i Urdhrit të Stomatologëve

Problemet e shumta që stomatologjia sot ka, janë probleme të akumuluara ndër vite. Kuadri ligjor i mangët, mungesa e kontrolleve në klinikat dentare, aktet nënligjore të ligjit të barnave dhe për AKBPMtë cilat janë ende duke u përpunuar, i japin mundësi...
transparent

maj262015

Agjencia e Kontrollit të Barnave, Onejda Ymeraj: Asnjë lëshim për asnjë depo apo kompani farmaceutike që shkel rregullat e vendosura. Lehtësim të burokracive për regjistrimin e barnave

Kush është Onejda Ymeraj? Ajo do të drejtojë tanimë Agjencinë e Kontrollit të Barnave në vend. Ka studiuar në Bolonjë për Financë, dhe më pas ka kryer masterin në Financë, Ndërmjetës dhe Tregje financiare. Ajo ka punuar në sistemin bankar në Shqipëri në Menaxhim Risku për 3 vite.
transparent

sht142016

Intervistë me drejtoren e Agjencisë Kombëtare të Barnave, Alma Skënderaj, mbi regjistrimin e pajisjeve mjekësore

Cili është sektori në AKPBM që do kryejë regjistrimin e pajisjeve mjekësore? Në vazhdën e reformave të marra në sektorin e shëndetësisë, një prej ndryshimeve themelore të saj ishte edhe krijimi i një institucioni i cili të kryente regjistrimin e pajisjeve mjekësore, procedurë e pa kryer më parë.
transparent

shk62017

Këshilli i Ministrave miraton paketën e pajisjeve mjekësore të rimbursueshme

Në mbledhjen e datës 3 shkurt qeveria miratoi paketën informuese mbi pajisjet mjekësore të rimbursueshme të financuara nga Fondi i Sigurimit të Detyrueshëm të Kujdesit Shëndetësor. Lista e pajisjeve mjekësore hartohet nga një komision teknik i ngritur nga Këshilli Administrativ i FSDKSH.
transparent

sht282018

Narvina Sinani, në krye të Agjencisë Kombëtare të Barnave dhe Pajisjeve Mjekësore

Ministria e Shëndetësisë ka nisur ndryshimin e drejtuesve të institucioneve të rëndësishme në këtë fushë. Një ditë më parë është emëruar në krye të Agjencisë Kombëtare të Barnave...
transparent

dhj212018

Agjencia Kombëtare e Barnave njofton: HIDROKLORTIAZIDI, risk për shfaqjen e kancerit të lëkurës të llojit jo-melanomë

Agjencia Kombëtare e Barnave ka bërë së fundi një njoftim në lidhje me përdorimin e hidroklortiazidit, duke bërë të ditur, tashmë zyrtarisht, se ky bar paraqet rrezik për shfaqjen e kancerit të...
transparent

jan182019

Agjencia e Barnave: Farmacistët të këshillojnë pacientët për efektet anësore të kinoloneve dhe fluorkinoloneve

Pas alarmit të ngritur nga FDA-ja dhe EMA për efektet e padëshiruara të shtuara të antibiotikëve të klasave kinolone dhe fluorkinolone, në Agjencinë tonë të Barnave thonë se...
transparent

qer182019

Agjencia e Barnave gjobit me 56 milionë lekë (të reja) CFO Pharma-n

56 milionë lekë është gjoba që Agjencia e Barnave i ka faturuar Kompanisë CFO Pharma për tregtimin e barit soludamin, kundrejt një çmimi abuziv, gati 18 herë më shumë sesa çmimi që kishte përcaktuar komisioni i...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>