Endokrinologji

tet172014

Konferenca Ndërkombëtare: Diagnostikimi dhe Trajtimi i Kancerit të Tiroides

Ditën e nesërme 18 Tetor 2014, në ambientet e Hotel Tirana International do të mbahet Konferenca Ndërkombëtare Mjekësore me titull: Diagnostikimi dhe Trajtimi i Kancerit të Tiroides,me pjesëmarrjen e prof. Maria Alevizaki....
transparent

kor92015

Endometrioza, Lorenzin: Ministria angazhohet për cilësinë e jetës së pacienteve

Janë të shumta aksionet e ndërrmarra nga Ministria e Shëndetësisë për luftën kundër endometriozës, një sëmundje e cila është në gjëndje që të ndryshojë thellësisht cilësinë e jetës të atij që e vuan. Kështu shprehet ministri Beatrice Lorenzin në një deklaratë për shtyp të datës 25 qershor të ...
transparent

jan252017

Kurat për transgjinorët, 80% e endokrinologëve nuk janë të formuar

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” rreth 80% e endokrinologëve kanë trajtuar një transgjender, por e njëjta përqindje endokrinologësh (80.6%) nuk janë trajnuar kurrë për mënyrën se si të trajtojnë këtë grup pacientësh.
transparent

pri112018

Adenomat hipofizare. Klasifikimi i ri në 5 kategori që parashikojnë rrezikun e përparimit dhe të përsëritjes

Një grup studiuesish francezë, duke u nisur nga supozimi se adenomat hipofizare janë tumore neuroendokrine (PiNET), ka propozuar së fundi një klasifikim që, duke kombinuar karakteristikat morfologjike (përmasa dhe pushtim) dhe...
transparent

gus142018

Diabeti 2. Shoqatat shkencore kundërshtojnë njëra-tjetrën në lidhje me normat e pranueshme

Kohët e fundit, Kolegji Amerikan i Mjekëve (ACP) ka dhënë rekomandime të reja në lidhje me trajtimin e diabetit të tipit 2, që kanë zgjuar kritika të shumta në fushën e diabetologjisë dhe të endokrinologjisë. Kjo ka ndodhur, për shkak të...
transparent

pri22019

Vajzat me pubertet të parakohshëm. A rritet shtatlartësia, me analogë të GnRH-së?

Një studim i publikuar kohët e fundit në “European Journal of Endocrinology”, kishte si qëllim të verifikonte nëse bllokimi i gonadotropinave me analogë të GnRH-së, ishte...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>