Depresion

jan152015

Meshkujt "selfie addict": narcizistë dhe antisocialë

Gjesti auto-celebrues i Francesco Tottit, kapiteni i skuadrës së Romës, i cili festoi një gol të tij me një selfie sjell në plan të parë meshkujt që i bëjnë shumë foto vehtes. Egoistë dhe me prirje antisociale...
transparent

shk72015

Përdorimi i benzodiazepinave, femrat më të rrezikuara

Dr.Mark Olfson nga Instituti Psikiatrik i New York-ut, dr. Marissa King nga "Yale University" dhe dr. Michael Schoenbaum nga Instituti Amerikan i Shëndetit Mendor (NIMH) kanë shqyrtuar normat e përdorimit të benzodiazepinave në bazë të gjinisë dhe moshës. Autorët e studimit vunë në dukje se...
transparent

mar92015

Tek gratë homoseksuale është më i larte rreziku për kancer çervikal

Gratë homoseksuale kanë një rrezik më të lartë për kancer çervical për shkak të numrit më të ulët të ekzaminimeve kontrolluese të cilave u nënshtrohen në krahasim me gratë heteroseksuale , sipas rrezultateve të një studimi të zhvilluar tek Universiteti i Washingtonit i publikuar tek rezvista (Nurse
transparent

mar242015

Antidepresivët në shtatzani nuk e shtojnë rrezikun e astmës tek pasardhësi

Studime të mëparshme kanë treguar se depresioni amësor mund t’i bashkangjitet shfaqjes së astmës tek pasardhësi, por edhe përdorimi i antidepresivëve në periudhën prenatale ose të shtatzanisë e shton rrezikun e astmës tek fëmijët. Kësaj pyetjeje janë munduar ti përgjigjen tek “Pediatrics” një grup .
transparent

pri282015

Udhëzimet e reja amerikane mbi hipertensionin tek kardiopatikët

Tre grupe eksperte të “American heart association” e “American college of cardiology” dhe “American society of hypertension” kanë azhornuar tek “Journal of the american college of cardiology” udhëzimet mbi vlerat e presionit të gjakut tek pacientët me sëmundje koronarike (Cad), duke këshilluar që të
transparent

qer152015

Depresioni post-partum: ekzaminimi mbas lindjes nuk përjashton fillim të vonuar të tij

Të përsëritësh ekzaminimin për depresionin pas lindjes, gjashtë muaj apo një vit nga lindja, mund të zbulosh se një grua në dhjetë rrezikon një depresion më të madh nga ai i vëzhguar menjëherë mbas lindjes. Faktin e pohon Barbara Yawn nga qendra "Olmsted Medical Center a Rochester" në Minesota ...
transparent

kor112015

Antidepresivët në shtatzëni shoqërohen me një risk të lehtë hipertensioni pulmonar te foshnjat

Një studim i zhvilluar në gati 4 milionë shtatzëni tregon se përdorimi i antidepresivëve në fazat e fundit të shtatzënisë mund të lidhet me një rrezik të rritur për hipertension pulmonar te foshnjat. "Gjithsesi rreziku është i ulët dhe rritja e tij duket më modeste në krahasim me atë që sugjerohet n
transparent

nën72015

Terapia konjitivo-bihejviorale përmirëson pagjumësinë e shkaktuar nga dhembjet kronike

Kërkuesit e Universitetit të Warwick kanë zbuluar dhe kanë shkruar në revistën Sleep se terapia konjitiv-bihejviorale është efikase te pacientët që vuajnë nga pagjumësia e shkaktuar nga dhembjet kronike.
transparent

mar212016

Parkinsoni me shfaqje të hershme: temperatura cerebrale mund të jetë shënjestër terapeutike

Një studim italian i publikuar në “Movement Disorders” tregon një rritje të temperaturës cerebrale në të gjithë pacientët e prekur nga sëmundja e Parkinsonit dhe shfaqje të hershme. Vlerësimi termik i trurit varet nga bilanci neto i nxehtësisë së lëshuar nga fosforilimi mitokondrial oksidativ dhe at
transparent

pri212016

Skizofrenia dhe episodet maniakale, ANSM apel për një përshkrim korrekt të aripiprazolit

Pas raportimit të një përdorimi jashtë indikacioneve të autorizuara, kryesisht si terapi për çrregullime të spektrit autik, Agjencia Franceze për Sigurinë e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (ANSM) ka nxjerrë një komunikatë drejtuar profesionistëve të shëndetësisë mbi aripiprazolin, një derivat ki
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>