mamografia

mar102015

Beqaj për qëndrat lëvizëse të mamografisë

Nisma e ndërrmarrë nga ministria e shëndetësise për qëndrat e lëvizshme të mamografisë për të siguruar një mbulim në rrang vendi të këtij shërbimi kundrejt qytetarëve shqiptarë duket se ka dhënë rrezultat, vecanërisht në ato zona të vendit me akses të kufizuar. Ministri Beqaj deklaron se: Shërbimi .
transparent

maj62015

Udhëzimet e reja për kancerine gjirit: focus tek moshat më në rrezik

Tek adresa institucionale e “Us Preventive services task force” (Uspstf) janë publikuar së fundmi udhëzimet e reja për skanerin e kancerit të gjirit, të cilat mbeten të pa ndryshuara nga version i publikuar në vitin 2009. Siç konfirmon edhe Kirsten Bibbins-Domingo zv.president i (Uspstf) tek ...
transparent

kor32015

Mamografitë e lëvizshme, pas Tiranës në Peshkopi deri më 11 korrik

Njësia e parë e mamografisë së lëvizshme do të jetë në qendrën shëndetësore të Peshkopisë deri më datë 11 korrik, ndërsa një tjetër mamografi e lëvizshme ka qenë në Prrenjas mes datave 29 qershor -3 korrik.
transparent

shk52019

Kanceri i gjirit. Pas mamografisë negative, prognoza përkeqësohet

Sipas një kërkimi të botuar në “JAMA Oncology”, rastet e kancerit të gjirit të diagnostikuar pas rezultatit negativ të mamografisë, duket se janë të lidhura më së shumti me një prognozë të pafavorshme, krahasuar me ato raste...
transparent

qer182019

Shtimi i një ekografie në skrinimin mamar mund të sjellë më shumë dëme sesa përfitime

Kryerja e një ekografie përveç mamografisë në momentin e skrinimit ka shtuar riskun e biopsive pozitive false te gratë me risk të ulët, të mesëm dhe të lartë për kancerin e gjirit, sipas një kërkimi të publikuar në “JAMA Internal...
transparent

gus292019

A e dinë gratë se alkooli është faktor rreziku për kancerin e gjirit? Studimi jep përgjigje...

Sipas një studimi të ri të botuar në “BMJ Open”, shumica e grave që i nënshtrohet skrinimit për kancerin e gjirit, nuk e dinë që alkooli është faktor rreziku për sëmundjen. E ulët është gjithashtu aftësia e tyre për të vlerësuar saktë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>