urgjencë

dhj222017

Një videolojë mund t’i ndihmojë mjekët në klasifikimin e nivelit të urgjencës

Sipas një studimi të publikuar në “British Medical Journal” mjekët që kanë përdorur një videolojë që ka lidhje me klasifikimin e rasteve në urgjencë, sipas urgjencës së trajtimit, janë më të prirur për të ndjekur udhëzimet e praktikës klinike në përzgjedhjen e pacientëve të traumatizuar...
transparent

maj72018

Humbja e dëgjimit. Aparatet pakësojnë shtrimet në spital, por shtojnë shpenzimet personale

Sipas një studimi të publikuar në “JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery”, të moshuarit me humbje të dëgjimit, që përdorin aparate akustike, ka më pak mundësi të shtrohen në spital ose të paraqiten në urgjencë dhe...
transparent

gus302018

Vlerësimi i shpejtë i iktusit nuk e përjashton trajtimin korrekt

Në vitin 2011, e kemi zvogëluar kohën nga sjellja në spital, te trajtimi, në më pak se 20 minuta. Megjithatë, ne dëshironim të monitoronim nëse kishim arritur të ruanim saktësinë e procesit tonë diagnostikues, pavarësisht...
transparent

tet52018

Arresti kardiak jashtë spitalor: mbijetesa varet nga performanca e urgjencës.

Mbijetesa pas një arresti kardiak varet, të paktën pjesërisht, nga Shërbimi Shëndetësor i Urgjencës, sipas një studimi të botuar në “JAMA Cardiology”, nga i cili rrjedh se ka një ndryshim të madh në normat e mbijetesës pas arrestit...
transparent

dhj212018

Largimet nga spitali në dhjetor, risk më i madh për rishtrime ose vdekje

Pacientët që janë larguar nga spitali gjatë muajit dhjetor, do të kenë një risk më të madh që t’i nënshtrohen ndjekjes dhe të shtrohen sërish, madje edhe mund të vdesin, në krahasim me pacientët që...
transparent

qer102019

Pijet energjike zgjatin intervalin QT. Shtohen vizitat në urgjencë

Konsumimi i pijeve energjike që përmbajnë kafeinë, lidhet me zgjatjen e intervalit QT, faktor i njohur ky për rrezikun e torsioneve të majave, sipas një studimi të publikuar në “Journal of the American Heart Association”...
transparent

sht162019

Të sapolindurit në urgjencë për infeksione bakteriale. Nëse nuk kanë temperaturë, mund të dalin

Fëmijët që janë nën javën e katërt të jetës dhe që dyshohet se kanë infeksione të rënda bakteriale, që kanë historik temperature, por nuk kanë më temperaturë gjatë vrojtimit në urgjencë, mund të jenë kandidatë për nxjerrje...
transparent

sht252019

Simptomat e infarktit nënvlerësohen nëse...

Njerëzit që kanë pësuar një infarkt me simptoma të shfaqura ngadalë, shpesh kërkojnë ndihmë në një periudhë kohe shumë larg momentit në të cilin është verifikuar eventi, sipas një studimi të publikuar në “European Journal of...
transparent

pri32020

Coronavirusi. Mos i nënvlerësoni simptomat e një infarkti. Indikacionet e kardiologëve spitalorë

Nëse keni simptomat e një infarkti, duhet të shkoni në urgjencë, pavarësisht emergjencës së coronavirusit. Duhet theksuar se vetë virusi mund ta rrisë rrezikun e tij me 6...
transparent

kor12020

Covid-19 në Shqipëri. Skënder Brataj: Pritet përkeqësim i situatës

Qershori mbyllet me bilancin më të keq të përhapjes së infeksionit dhe numrit të viktimave nga Covid-19 në Shqipëri. Pas hapjes së plotë, rezultojnë të infektuar më shumë njerëz sesa gjatë tre muajve izolim. Vetëm...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>