TSH

jan82018

Infertilitet? Shkak mund të jetë tiroidja me aktivitet të ulët

Sipas një studimi të publikuar në “Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, një reduktim i lehtë i aktivitetit të tiroides mund të ndikojë në fertilitetin femëror, edhe nëse gjendra vetë funksionon në kufijtë e normës...
transparent

tet112018

Funksioni tiroid është i lidhur me jetëgjatësinë. Kërkohet rivlerësim i normave TSH dhe FT4

Intervalet referuese për nivelet e TSH-së dhe të FT4-trës janë përcaktuar statistikisht në bazë të 2.5° dhe 97.5° për qind të një popullsie dukshëm të shëndetshme. Kjo qasje është kritikuar, duke...
transparent

nën192019

Hipotiroidizmi “rezistent” ndaj tiroksinës. Dozimet një herë në javë vs. dozimet e përditshme

Mosrespektimi i terapisë me tiroksinë është shkaku më i zakonshëm i kontrollit të dobët të hipotiroidizmit. Ky ishte qëllimi me të cilin u ndërmor një studim perspektiv i hapur për të krahasuar administrimin një herë në javë të...
transparent

dhj72020

Covid-19 nuk ndikon në mënyrë thelbësore në funksionin e tiroides

Një numër i pafund studimesh janë kryer mbi Covid-19 gjatë muajve të fundit e megjithatë, efektet e kësaj patologjie virale në boshtin e tiroides mbeten të pasigurta. Studimet e fundit kanë qenë konfliktuale, pasi kanë raportuar si raste...
transparent

maj42021

Riprodhimi i asistuar. Kur ka probleme të tiroides, është më i madh rreziku për dështim. Përditësohen udhëzimet

Një keqfunksionim i gjëndrës tiroide mund të ulë mundësitë e suksesit të fekondimit të asistuar, theksohet në udhëzimet e fundit të Shoqatës Evropiane të Tiroideve...
transparent

sht222021

Shtimi i rrezikut kardiovaskular te pacientët e trajtuar me tiroidektomi dhe shtypje të TSH-së

Mosfunksionimi i tiroides shoqërohet me një shtim të rrezikut për sëmundje kardiovaskulare në popullatën e përgjithshme; megjithatë, mbetet e diskutueshme nëse trajtimi i karcinomës së diferencuar të tiroides...
transparent

maj132022

Të sëmurët me hipotiroidizëm që nuk trajtohen siç duhet, kanë rezultate më të këqija kur shtrohen në spital

Trajtimi jo i mirë i hipotiroidizmit shoqërohet me rezultate më të këqija spitalore, sipas një studimi të botuar në Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. "Ne zbuluam...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>