metastaza

pri112018

Adenomat hipofizare. Klasifikimi i ri në 5 kategori që parashikojnë rrezikun e përparimit dhe të përsëritjes

Një grup studiuesish francezë, duke u nisur nga supozimi se adenomat hipofizare janë tumore neuroendokrine (PiNET), ka propozuar së fundi një klasifikim që, duke kombinuar karakteristikat morfologjike (përmasa dhe pushtim) dhe...
transparent

qer292018

Karcinoma mamare metastatike. Parametrat e pacienteve që përfitojnë nga kimioterapia

Raportet mes neutrofileve dhe limfociteve (NLR) dhe mes piastrinave dhe limfociteve (PLR) duket se kanë vlerë parashikuese krahasuar me përfitimin që vjen nga kimioterapia me përmbajtje platini. Kjo, për pacientet me...
transparent

gus132018

Kriteret e reja shkaktojnë diagnostikimin e gabuar të karcinomës së tiroides

Klasifikimi i një lloji të ri të kancerit tiroides: neoplazia folikulare jo invazive e tiroides me karakteristika nukleare të tipit papilar (NIFTP), me karakter beninj, mund të çojë drejt diagnostikimit të gabuar të karcinomës...
transparent

maj222019

Kanceri i gjirit, pozitiv ndaj receptorit hormonal. Dy antiestrogjene për të zgjatur jetën

Rezultatet e një kërkimi të publikuar në revistën “New England Journal of Medicine”, tregojnë që kombinimi i dy barnave antiestrogjene: anastrozol dhe fulvestrant, shton pritshmërinë e jetës së grave me tumor metastatik të...
transparent

sht162019

MS4A4A, proteina e aftë për të kontrolluar përhapjen e tumoreve

Në një studim italian të botuar në “Nature Immunology”, drejtuar dhe koordinuar nga Humanitas dhe Universiteti Shtetëror i Milanos, i mbështetur nga AIRC, falë programit 5x1000, ka dalë roli qendror i proteinës MS4A4A...
transparent

shk102020

Kanceri i gjirit. Anestezia e përdorur ndikon në zhvillimin e metastazave

Sipas një studimi të ri të zhvilluar nga kërkuesit e Qendrës së Kancerit në Universitetin “Stony Brook” dhe të publikuar në “Nature Communications”, zgjedhja e anestezisë gjatë ndërhyrjes për heqje të kancerit të mamelës mund të...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>