stili i jetës

maj172018

Jeton edhe dhjetë vjet më gjatë, ai që ka një stil jete të shëndetshëm

Të rriturit e moshës së mesme që ndjekin pesë faktorë të stilit të jetës me rrezik të ulët, mund të jetojnë të paktën dhjetë vjet më gjatë se bashkëmoshatarët e tyre që...
transparent

kor252018

Stili i shëndetshëm i jetës së nënave, redukton obezitetin te fëmijët

Sipas një studimi të publikuar në “British Medical Journal”, mundësitë për t’u bërë obezë, janë 75% më të ulëta te fëmijët dhe adoleshentët, nënat e të cilëve ndjekin një stil jete të...
transparent

nën292018

Tensioni i gjakut rritet me moshën? Është faji i dietës dhe i jetës perëndimore

Sipas një letre hulumtimi, publikuar në “Jama Cardiology”, anëtarë të një tribuje të Janomamit, që jetojnë në izolim thuajse të plotë, të pandikuar nga ushqimet perëndimore, nuk shfaqën asnjë shtim të...
transparent

tet212019

Çrregullimet hormonale te gratë: ushqyerja, mikrobioma intestinale dhe stili i jetës

Te gratë mund të vendoset një çekuilibër hormonal në favor të estrogjenit. Në këtë aspekt, luajnë një rol të rëndësishëm ushqimi, mënyra e jetesës dhe shëndeti i mirë intestinal. Estrogjenet janë hormone me role të ndryshme: rregullojnë...
transparent

mar262020

Emergjenca nga coronavirusi. Në ekipin e mjekëve, është i domosdoshëm një nutricionist

Nga studimet e shumta e dimë se mesatarisht 45% e pacientëve të shtruar në spital janë të kequshqyer, me një humbje të ndryshueshme të masës muskulore e cila rrit nivelin e dobësisë dhe brishtësisë. Dhe ne...
transparent

dhj212020

Premenopauza. Ndërhyrja e hershme te simptomat, parandalon sëmundjet kardiovaskulare

Vitet e tranzicionit drejt menopauzës shënohen nga një rrezik në rritje i sëmundjeve kardiake për gratë dhe monitorimi i shëndetit e mënyrës së jetesës gjatë kësaj periudhe e veçanërisht në moshën e mesme, është shumë...
transparent

jan112021

Për rënien në peshë te fëmijët, pak rëndësi kanë gjenet

Sipas një studimi të botuar në “Jama Pediatrics”, gjenet luajnë një rol të vogël në rënien në peshë përmes ndërhyrjeve në stilin e jetës te fëmijët në mbipeshë ose obezë. “Rezultatet sugjerojnë se është më e rëndësishme...
transparent

mar82021

Sëmundjet kardiovaskulare te gratë. Faktorët specifikë të rrezikut

Gratë përballen me shumë rreziqe specifike përsa u përket sëmundjeve të zemrës dhe iktusit. Megjithëse sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku kryesor i vdekjes te burrat dhe te gratë, gratë kanë më pak të ngjarë të diagnostikohen...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>