operacion cezarian

qer82018

Dhimbja pas lindjes. Publikohen udhëzimet në lidhje me trajtimin

“Ekzistojnë variacione individuale të intensitetit të simptomave dhe dallime në mënyrën me të cilën gratë i metabolizojnë barnat. Duke e ditur se dhimbja mund të ndërveprojë me aftësinë e gruas për t’u...
transparent

kor52018

A sjell stimulimi i dhimbjeve të lindjes, më shumë operacione cezariane?

Stimulimi i dhimbjeve të lindjes te shtatzënat me rrezik të ulët në javën e 39-të të shtatzënisë, lidhet me një normë të reduktuar të lindjeve cezariane, krahasuar me pritjen e dhimbjeve të lindjes. Këto rezultate sugjerojnë...
transparent

dhj182018

Lind fëmija i parë në botë, nga mitra e transplantuar prej një dhurueseje të vdekur

Një artikull i publikuar në “The Lancet”, me autore kryesore Dani Ejzenberg, gjinekologe në Spitalin Universitar të San Paolos në Brazil, përshkruan rastin e një gruaje që ka kryer një transplant të mitrës duke marrë atë të një dhurueseje të vdekur dhe më pas...
transparent

jan142019

Problemet e dyshemesë pelvike. Rreziqe të ndryshme, në varësi të llojit të lindjes

Lindja me prerje cezariane sjell me vete më pak rreziqe për inkontinencë urinare për shkak të stresit, fshikëz hiperaktive dhe prolaps të organeve pelvike, në krahasim me një lindje...
transparent

maj132019

Lindja cezariane dyfishon rrezikun e komplikacioneve te gratë mbi 35 vjeçe

Lindja cezariane është lidhur me një rrezik më të madh për komplikacione të rënda për nënën, krahasuar me lindjen vaginale, sidomos te gratë 35 ose më shumë vjeçe. Mjekët duhet të marrin në konsideratë këtë shtim...
transparent

shk172020

Klampimi pas ndërhyrjes cezariane. Nuk ka probleme të hemoglobinës materne, nëse bëhet pas një minute

Kolegji Amerikan i Obstetërve dhe Gjinekologëve rekomandon një vonesë në klampimin e kordonit umbilikal te foshnjat të paktën 30-60 sekonda pas lindjes. Sidoqoftë...
transparent

maj202020

Pacientet me Covid-19. Lindja natyrale është e sigurt; e konfirmon studimi italian

Lindja natyrale e fëmijëve është zgjidhja më e mirë për gratë me Covid-19. Këtë e thotë një studim i ri italian i botuar në “British Journal of Obstetric & Gynecology”. Studimi përfshiu 42 paciente me infeksion SARS-CoV-2...
transparent

qer242020

Ekziston mundësia e transmetimit vertikal të Sars-CoV-2 në mitër. Dy raste në Bergamo

Një studim i botuar në “American Journal of Obstetrics and Gynecology - Maternal Fetal Medicine” raporton dy raste të transmetimit të mundshëm vertikal të coronavirusit të ri në mitër, të dy në spitalin e Bergamos. “Me sa dimë...
transparent

pri22021

Diabeti gjestacional. UPFSTF-ja këshillon skrinimin gjatë apo pas javës së 24-tërt të shtatzënisë

Në një dokument të botuar në faqen institucionale, ekspertët e Task Forcës së Shërbimeve Parandaluese në SHBA rekomandojnë skrinimin për diabet melit gjestacional gjatë ose pas 24 javësh të shtatzënisë te gratë asimptomatike...
transparent

gus242022

Administrimi i antibiotikëve para operacionit cezarian nuk e rrit rrezikun për astmë dhe ekzemë te fëmijët

Administrimi i antibiotikëve te gratë përpara një operacioni cezarian nuk i rrezikon pasardhësit e tyre për të zhvilluar sëmundje të tilla si astma dhe ekzema gjatë fëmijërisë së...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>