ligje

qer292018

Tërhiqet Ministra e Arsimit: Infermierëve nuk do t’u mbahet paga!

Çështja e mosnjohjes së masterit të 4000 infermierëve që kanë mbaruar studimet në periudhën 2002-2006 duket se do të marrë zgjidhje në favor të infermierëve. Ministria e Arsimit, nëpërmjet një deklarate, ka njoftuar se...
transparent

maj102019

Kodi i ri penal: burg 1 deri në 5 vjet për cilindo që dhunon mjekun

Rastet e fundit të dhunës ndaj mjekëve, por jo vetëm, çuan në disa ndryshime të kodit penal. Këto ndryshime ashpërsojnë masat në rastet e dhunës ndaj profesionistëve të shëndetit, si dhe vendosin linjën e qartë ndarëse mes...
transparent

maj312019

Ligji antiduhan. Gjobë, deri në heqje licence për lokalet. Ndalohen cigaret elektronike dhe shishat/nargjilet

Ndonëse janë futur në treg si produkte novatore të duhanit dhe kanë qenë tërësisht të parregulluara me ligj, si cigarja elektronike dhe duhani me ngrohje, do të trajtohen...
transparent

gus132019

KLSH: QSUT-ja të arkëtojë vlerën 3,505,097 lekë, aq sa është dëmi në buxhetin e shtetit

Procesi i planifikimit të barnave në QSUT zhvillohet si një procedurë rutinore pa reflektuar dhe analizuar tregues të rëndësishëm statistikorë, si: konsum mesatar vjetor, mujor, dukuri e cila ka bërë që barnat e planifikuara për konsum...
transparent

tet12019

Ndryshon ligji për pajisjet mjekësore. Kontrolli, që në doganë.

Për herë të parë, regjistrimi i pajisjeve mjekësore do të kryhet para hyrjes së tyre në tregun shqiptar. Në komisionin parlamentar të shëndetësisë janë prezantuar ndryshimet lidhur me projektligjin “Për pajisjet mjekësore”...
transparent

tet82019

Ligji “Për produktet kozmetike”. Një ligj kombëtar që përfundon në ligj sektorial

Ligji nr. 26/2017, mund të jetë ligj kombëtar, por në të vërtetë, ai po zbatohet thjesht dhe pastër, në mënyrë sektoriale. Që në nenin e parë të tij, ligji në fjalë thotë: Neni 1: “Ky ligj ka për qëllim mbrojtjen e shëndetit të njerëzve...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>