foshnja

sht262018

Flenë më mirë foshnjat që i nisin më shpejt ushqimet e ngurta

Për të qartësuar këtë çështje, kërkuesit kanë krahasuar gjumin fëmijëror dhe cilësinë e jetës së nënës te pjesëmarrësit në studimin EAT. Të lindurit e grupit të ushqimit të hershëm, i kanë nisur ushqimet e ngurta rreth...
transparent

tet182018

Meshkujt që i nënshtrohen fototerapisë, rrezikohen nga krizat epileptike

Fototerapia e përdorur për të trajtuar verdhëzën neonatale shoqërohet me një rritje të lehtë të rrezikut për kriza epileptike të mëvonshme, siç sugjeron një studim danez retrospektiv, i publikuar në “Pediatrics”...
transparent

jan102019

Avantazhet e barnave me përdorim lokal, në venipunkturën e foshnjave

Aplikimi i kremit EMLA (Eutectic Mixture of Lidocaine) ka treguar përfitime minimale në drejtim të reduktimit të dhimbjes (në krahasim me placebon) në rastin e procedurës së venipunkturës te foshnjat më...
transparent

shk272019

Mbështetja respiratore për të porsalindurit. Cili është fraksioni ideal?

Udhëzimet mbi reanimimin, që janë publikuar përpara vitit 2000, rekomandonin një përqendrim me 100% oksigjen për mbështetjen respiratore të të porsalindurve, pavarësisht nga mosha gjestacionale. Megjithatë, në dekadat e fundit...
transparent

sht182020

Përbërësi i qumështit të gjirit, që forcon sistemin imunitar të të porsalindurit

Pse qumështi i gjirit forcon sistemin imunitar të foshnjës duke mbështetur florën e zorrëve? Për të shpjeguar mekanizmin molekular, të panjohur deri më tani, vjen një studim i publikuar në internet në “Gastroenterology”...
transparent

tet142020

Zinku me dozë të ulët, efektiv kundër diarresë

Një dozë më e ulët e zinkut mund të trajtojë diarrenë dhe në të njëjtën kohë, të kufizojë të vjellat që vijnë nga vetë terapia. "Dozat më të ulëta të zinkut janë po aq efektive sa dozat më të larta, por kanë një profil më të mirë sigurie...
transparent

shk182021

Gjysma e foshnjave nuk flenë kurrë gjithë natën

Sipas një studimi të nënshkruar nga Marie-Helene Pennestri dhe kolegët e saj, prindërit e rinj duhet ta shohin gjumin e të porsalindurit të tyre si konsolidimin progresiv të një procesi dhe jo si një moment të rëndësishëm për t’u arritur...
transparent

sht162021

Edhe një periudhë e shkurtër ushqyerjeje me gji, mund të reduktojë vlerat e presionit të gjakut te fëmijët

Studiuesit analizuan ushqimin e foshnjave dhe të dhënat mjekësore të 2,400 fëmijëve të regjistruar në studimin e grupit kanadez CHILD, i cili ndjek një grup foshnjash të lindura në periudhën 2009-2012, për të kuptuar...
transparent

pri192022

Mbështetja e nënës dhe e foshnjës pas lindjes. OBSH-ja publikon udhëzimet e reja

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka publikuar udhëzimet e saj kushtuar grave dhe të porsalindurve në gjashtë javët e para pas lindjes, një moment kritik për zhvillimin e foshnjës dhe për rikuperimin e plotë të mirëqenies së nënës...
transparent
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>