ISHP

nën22018

Gripi në Shqipëri. Gati vaksina. Brenda 20 nëntorit, falas për grupet e riskut

Instituti i Shëndetit Publik konfirmon se ende nuk është izoluar virusi i gripit në vendin tonë. Shefja e departamentit të Sëmundjeve Infektive në ISHP, Silva Bino, thotë se vaksina e gripit mund të nisë të aplikohet në popullatë që...
transparent

jan112019

Fruth në Shqipëri. 9 raste të reja, vetëm në javën e parë të janarit

Në Shqipëri janë evidentuar raste të reja me fruth. Instituti i Shëndetit Publik ka konstatuar se vetëm në javën e parë të janarit janë diagnostikuar 9 raste të reja. Sipas shefes së Departamentit të Sëmundjeve Infektive, Silva Bino...
transparent

jan112019

Izolohen rastet e para me grip. Ekspertët: vaksinohuni, këtë vit qarkullon Ah1N1

Laboratori i Institutit të Shëndetit Publik konfirmon se në vendin tonë aktualisht po qarkullon virusi AH1N1. Janë izoluar në laborator vetëm 4 rastet e para këtë javë. Ndonëse në këtë periudhë të viteve të kaluara kemi qenë në pikun...
transparent

shk42019

Epidemi gripi në Shqipëri. Humbin jetën 3 persona

Shqipëria po shkon drejt epidemisë së gripit. Javën e fundit janë raportuar 19 mijë raste të prekura nga infeksionet respiratore në të gjithë vendin, ndërkohë që kanë humbur jetën 3 persona, për dy prej të cilëve, Instituti i Shëndetit...
transparent

pri52019

Fruthi në Shqipëri. 225 raste për tre muaj. ISHP-ja: Të vaksinohet edhe personeli mjekësor

Problematike duket situata e fruthit në Shqipëri. Vetëm në tre muajt e parë të këtij viti, Instituti i Shëndetit Publik ka konfirmuar 225 raste me fruth. Ekspertja e sëmundjeve infektive pranë Institutit të Shëndetit Publik...
transparent

pri262019

5500 raste të reja me kancer në vit. ISHP: Më të përhapurit, kanceri i mushkërive dhe ai i gjirit

Shifrat e sëmundjeve tumorale te pacientët po rriten çdo ditë. Gjatë vitit të kaluar, janë identifikuar 5500 raste të reja, por specialistët thonë se pozitiv është fakti që po kapen në...
transparent

maj32019

ISHP: 11 % e 11-19 vjeçarëve në Shqipëri, janë me hipertension

Ndonëse kambanat e alarmit kanë nisur të bien fort për brezin që po rritet, duket se ato bien në vesh të shurdhër. Në Shqipëri po rritet një brez i sëmurë fëmijësh. Mjekët konfirmojnë se sot ka 15-vjeçarë apo 11-vjeçarë me...
transparent

maj72019

Melanoma. Shërbimi i dermatologjisë në ISHP tregon rritje të incidencës

Ashtu sikurse në vende të tjera të rajonit, dermatologët tanë thonë se ka një numër në rritje të njerëzve të prekur nga kanceri i lëkurës. Vetëm gjatë një viti ka pasur 25 raste në gjendje të rëndë të cilët janë trajtuar në shërbimin...
transparent

qer112019

Obeziteti në Shqipëri. 1 në 5 fëmijë të moshës 8-9 vjeç, janë obezë

Ashtu sikurse në të gjithë Mesdheun, edhe fëmijët shqiptarë vuajnë nga obeziteti. Brezi që po rritet po ushqehet keq. Një në 5 fëmijë të moshës 8-9 vjeç, është obez. Alarmi vjen nga specialistët e shëndetit publik, pas një studimi të kryer...
transparent

qer252019

Kanceri i qafës së mitrës. Depistim falas në qendrat shëndetësore

Për herë të parë ka nisur kontrolli falas i grave nëpër qendrat shëndetësore, në lidhje me kancerin e qafës së mitrës. Në disa qendra shëndetësore, ky proces ka përfunduar. Në varësi të numrit të popullatës që mbulon, çdo mjek...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>