antiviral

pri302019

Hepatiti B. Rasti klinik: të ndërpriten antiviralët nëse ka bioshënjues pozitivë

Disa të sëmurë me hepatit kronik B mund t’i ndërpresin pa rrezikuar barnat antivirale nëse analiza e bioshënjuesve të rinj jep përgjigje pozitive. Rasti klinik i një gruaje të kuruar në Piza për hepatitin B kronik HBeAg negativ...
transparent

mar122020

Coronavirusi dhe terapitë. SIF: Në ç’pikë gjenden kërkimet dhe cilat barna janë në horizont?

Në subjektet e prekura nga Covid-19, disa shërohen spontanisht dhe të tjerë marrin trajtime me barna. Por, cilat janë barnat e përdorura? A ka barna që luftojnë coronavirusin? SIF qartëson situatën...
transparent

qer262020

Nis zhvillimi i testeve njerëzore për një koktejl antitrupash që mund të bllokojnë coronavirusin e ri

Dy studime të botuara në “Science” përshkruajnë Regn-Cov2, krijuar nga Regeneron Pahrmaceuticals, një koktejl me dy antitrupa efektivë kundër coronavirusit të ri, i cili është gati të testohet te njerëzit. Studimi i parë...
transparent

shk42021

Hepatiti B. Rekomandimet e reja për depistimin, nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA

Në një artikull të botuar në “JAMA”, një panel ekspertësh nga Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA kanë njoftuar se nisja e një programi depistimi mes të...
transparent

pri92021

Sistemi imunitar. Efektet e infeksioneve virale kronike janë të krahasueshme me plakjen

Sipas një studimi të botuar në “Proceedings of the National Academy of Sciences”, infeksionet virale kronike mund të kenë një ndikim të thellë dhe të qëndrueshëm në sistemin imunitar të njeriut, në mënyra të ngjashme...
transparent

nën92021

Covid-19 dhe antibiotikët. Provat aktuale nuk justifikojnë përdorimin në terapinë standard

Azitromicina nuk është trajtim efektiv për Covid-19 dhe nuk dihet ende nëse mund të përdoren antibiotikë të tjerë për të menaxhuar infeksionin, sepse të dhënat nuk janë të mjaftueshme. Ky është konkluzioni i një studimi...
transparent

nën302021

Pilula anti-Covid. FDA: efektive për parandalimin e formave të rënda, por nuk këshillohet në shtatzëni

Pilula anti-Covid e zhvilluar nga Merck-u është efektive në trajtimin e sëmundjes, por nuk rekomandohet për gratë shtatzëna. Kjo deklarohet në raportin paraprak të...
transparent

dhj142021

Covid-19. Terapia antivirale bllokon virusin sincicial respirator dhe replikimin e Sars-CoV-2

Pandemia COVID-19 dhe rishfaqja e infeksioneve të virusit të ARN-së respiratore si virusi sincicial respirator (RSV) te fëmijët, ka nxitur nevojën urgjente për të zhvilluar terapi orale antivirale me spektër të gjerë dhe...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>