glukozë

pri72021

Ekziston një lidhje midis varësisë së qelizave tumorale nga glukoza dhe riparimit të ADN-së

Një studim i ri i botuar në “Nature Communications” raporton një mekanizëm molekular që modifikon varësinë e qelizave tumorale nga glukoza, duke treguar një...
transparent

gus182021

Diabeti. Situata sot, e ardhmja e trajtimit dhe sfidat e reja

Në një numër të veçantë të "Science", një forum politikash dhe katër studime diskutojnë përparimet që kanë zgjeruar të kuptuarit dhe opsionet e trajtimit të diabetit gjatë shekullit të kaluar, si dhe kanë theksuar sfidat e reja që shfaq...
transparent

sht232021

Vajzat dhe metabolizmi i glukozës. Duhen ndërmarrë masa ndaj ndotësve PFAS

Një studim i kohëve të fundit tregon një lidhje mes ekspozimit të vajzave ndaj perfluorohexane sulfonate-s dhe metabolizmit të dëmtuar të glukozës, të cilat duket se shfaqen gjatë pubertetit dhe shtohen më pas...
transparent

sht242021

Diabeti. Si të klasifikohet rreziku te njerëzit me prediabet ose sëmundje të deklaruar

Me kalimin e viteve, mënyra e përballimit të disa sëmundjeve të caktuara është bërë disi “universale”, domethënë, e zbatueshme për të gjithë pacientët. Mendoni për shembull algoritmet për ekzaminimin...
transparent

mar282022

Zbulimi i përqendrimit të glukozës në lëngjet trupore. Mësimi që na jep kameleoni

Natyra është një burim frymëzimi, koncept ky shumë i qartë për një grup kërkimor ndërkombëtar, i cili duke përdorur si model lëkurën e kameleonit, ka arritur të zhvillojë një pajisje që është e aftë të zbulojë përqendrimin...
transparent

nën72022

Diabeti 2. Udhëzimet e reja theksojnë rëndësinë e rënies në peshë

Sipas udhëzimeve të reja të përbashkëta, të nënshkruara nga ekspertët e Shoqatës Evropiane për Studimin e Diabetit (EASD) dhe ekspertët e Shoqatës Amerikane të Diabetit...
transparent

shk212023

Konceptimi artificial nuk e ndryshon shëndetin kardiometabolik të fëmijëve

Sipas një studimi të publikuar në “European Heart Journal”, në të cilin janë shqyrtuar efektet e trajtimeve të fertilitetit te pasardhësit, ndërmjet fëmijëve të konceptuar në mënyrë...
transparent

mar172023

Diabeti para konceptimit, prediabeti dhe lindjet e parakohshme

Diabeti para konceptimit dhe prediabeti shtojnë rrezikun për lindje të parakohshme, sipas një studimi të botuar në “Journal of Women's Health”. Për të hetuar më shumë...
transparent

pri122023

Prediabeti. Ndryshimet në stilin e jetës ulin rrezikun për diabet më shumë se barnat

Prediabeti lidhet me një rrezik të shtuar për zhvillimin e diabetit, ngjarjeve kardiovaskulare dhe vdekshmërisë. Në këtë përfundim ka arritur një përmbledhje e literaturës e...
transparent

gus252023

Diabeti. Reduktimi i karbohidrateve ndihmon në menaxhimin e glicemisë

Ngrënia e një mëngjesi të varfër me karbohidrate duket se është një strategji e thjeshtë dietike që mund të përmirësojë disa nga variablat e monitorimit të vazhdueshëm të...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>