varianti delta

qer252021

Varianti "Delta" i coronavirusit riskon Shqipërinë. Skënder Brataj: Duhet të jemi të kujdesshëm me lehtësimin e masave. "Delta" na është afruar

Mutacioni "Delta" i coronavirusit ka alarmuar jo vetëm Anglinë, Portugalinë, Rusinë e SHBA-në, por tanimë...
transparent

kor22021

COVID-19. EMA: me dy doza të vaksinave të miratuara në BE, ofrohet mbrojtje nga varianti Delta

Me dy doza të katër vaksinave të miratuara në Evropë, arrihet mbrojtja ndaj variantit Delta të Sars-Cov2. Gjatë një konference për shtyp, Marco Cavaleri ka thënë se...
transparent

kor132021

ISHP: Te ne qarkullojnë mutacione të coronavirusit. Pritet konfirmimi nga Berlini nëse janë Delta

Instituti i Shëndetit Publik pranon se në Shqipëri po qarkullojnë mutacione të coronavirusit, por pritet të konfirmohet nga laboratori i referencës në Berlin nëse janë Delta apo mutacione të tjera. Koordinatorja...
transparent

gus52021

Covid-19 dhe varianti Delta. Të infektuarit e vaksinuar, kanë të njëjtën ngarkesë virale, me ata të pavaksinuar

Përhapja e variantit Delta kërcënon strategjitë e vaksinimit që synojnë imunitetin e tufës kundër Sars-cov-2. Në fakt, e njëjta ngarkesë virale u zbulua midis të vaksinuarve dhe të pavaksinuarve që zhvillojnë infeksionin...
transparent

nën152021

Çfarë dimë për variantet SARS-CoV-2

Deri më tani, janë identifikuar qindra variante të koronavirusit në mbarë botën. OBSH-ja dhe rrjeti i saj ndërkombëtar i ekspertëve monitorojnë vazhdimisht modifikimet, në mënyrë që, nëse identifikohen mutacione...
transparent

shk102022

Covid-19. Sa zgjasin antitrupat te të shëruarit dhe tek asimptomatikët?

Shumica e njerëzve që janë sëmurë me Covid-19, veçanërisht, ata që kalojnë formë të rëndë të sëmundjes, kanë antitrupa neutralizues kundër coronavirusit për të paktën 16 muaj. Kjo ka dalë nga një studim...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>