femijë

qer302022

Përdorimi i triptaneve në shtatzëni nuk rrit rrezikun e ADHD-së te fëmijët në moshën pesë vjeçare

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, foshnjat e lindura nga nëna që kanë përdorur triptan për të menaxhuar migrenën gjatë shtatzënisë, nuk janë më të...
transparent

kor192022

Prognoza e rabdomiosarkomës tek adoleshentët dhe të rinjtë është më e keqe sesa te fëmijët

Në një studim të publikuar së fundi në The Lancet Child & Adolescent Health i kryer te pacientët me rabdomiosarkomë konfirmon një prognozë më të mirë...
transparent

kor192022

Prognoza e rabdomiosarkomës tek adoleshentët dhe të rinjtë është më e keqe sesa te fëmijët

Në një studim të publikuar së fundi në The Lancet Child & Adolescent Health i kryer te pacientët me rabdomiosarkomë konfirmon një prognozë më të mirë te fëmijët sesa tek...
transparent

kor262022

Fëmijët dhe mënyra sedentare e jetesës. Covid-i ka reduktuar edhe më shumë aktivitetin fizik

Sipas një rishikimi të literaturës dhe metaanalizës të publikuar në JAMA Pediatrics, fëmijëve dhe adoleshentëve në mbarë botën u është dashur të reduktojnë ndjeshëm...
transparent

gus22022

Ekspozimi prenatal ndaj çrregulluesve endokrinë është i lidhur me steatozën hepatike jo alkolike

Sipas një studimi të botuar në JAMA Network Open, rritja e incidencës së steatozës hepatike jo alkolike te fëmijët lidhet me ekspozimin prenatal ndaj disa kimikateve që dëmtojnë...
transparent

gus242022

Administrimi i antibiotikëve para operacionit cezarian nuk e rrit rrezikun për astmë dhe ekzemë te fëmijët

Administrimi i antibiotikëve te gratë përpara një operacioni cezarian nuk i rrezikon pasardhësit e tyre për të zhvilluar sëmundje të tilla si astma dhe ekzema gjatë fëmijërisë së...
transparent

sht22022

Alopecia te fëmijët. Medikamenti që nxit rritjen e flokëve dhe dozimi i tij

"Një normë suksesi prej 73% është shumë e mirë", tha Cory Dunnick, profesor i dermatologjisë dhe drejtor i studimeve klinike, i cili koordinoi kërkimin mbi 11 pacientë...
transparent

sht92022

Sportet në ekip nxisin mirëqenien psiko-emocionale të fëmijëve dhe adoleshentëve

Një studim i kryer në mbi 11,000 fëmijë me moshë nga 9 deri në 13 vjeç dhe i publikuar së fundmi në PLOS One, ka arritur në përfundimin se pjesëmarrja në sportet të cilët...
transparent

sht162022

Diabeti i tipit 2 në moshën pediatrike. Marrëdhënia midis përfitimeve dhe dëmeve ende e papërcaktuar

Në një deklaratë të botuar në JAMA, Task Forca e Shërbimeve Parandaluese në SHBA (USPSTF) ka pohuar se provat aktuale janë të pamjaftueshme për të vlerësuar...
transparent

sht232022

Shtimi i peshës te foshnjat dhe pesha e prindërve ndikojnë në zhvillimin e fëmijëve

Sipas një studimi të botuar në PLOS One, disa faktorë rreziku që lidhen me prindërit ose muajt e parë të jetës së fëmijëve, duke përfshirë shtimin e shpejtë të peshës, lidhen...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>