News

Shoqata e Oftalmologjisë Shqiptare: Të nisë depistimi i pacientëve me diabet një herë në vit. Të krijohet regjistri kombëtar i pacientëve me retinopati diabetike

qer242022

Shoqata e Oftalmologjisë Shqiptare: Të nisë depistimi i pacientëve me diabet një herë në vit. Të krijohet regjistri kombëtar i pacientëve me retinopati diabetike

Në një kohë kur sëmundja e diabetit po shndërrohet si epidemi jo vetëm në Shqipëri por në të gjithë botën, mjekët oftalmologë i kërkojnë Ministrisë së Shëndetësisë të...
transparent
Covid 19. Rriten  infektimet  në Shqipëri. Italia shënon rritje të të shtruarve në terapi intensive. Epidemiologët italianë: Jemi në mesin e një vale të re e cila do të ketë pikun në fund të korrikut

qer212022

Covid 19. Rriten infektimet në Shqipëri. Italia shënon rritje të të shtruarve në terapi intensive. Epidemiologët italianë: Jemi në mesin e një vale të re e cila do të ketë pikun në fund të korrikut

Situata e covid 19 ka nisur të marrë një kthesë të lehtë në këto ditë të muajit qershor duke shënuar rritje të numrit të rasteve të infektuara me Coronavirus. Gjatë këtyre...
transparent
Urgjenca polivalente në QSUT, e tejmbushur. Prof. dr. Eqerem Hasani: 300 urgjenca në ditë. Nuk kemi hapësira

qer162022

Urgjenca polivalente në QSUT, e tejmbushur. Prof. dr. Eqerem Hasani: 300 urgjenca në ditë. Nuk kemi hapësira

Fluks pacientësh në urgjencën polivalente të Qendrës Spitalore Universitare në Tiranë. Paraqiten mbi 300 raste urgjente në ditë, duke e bërë të papërballueshme situatën...
transparent
Krijohet Agjencia e Sigurisë së Cilësisë dhe Kujdesit Shëndetësor. Drejtori i ASCK, Denis Gjika: Akreditimi kërkon plotësimin e standardeve optimale në mbi 70%

qer152022

Krijohet Agjencia e Sigurisë së Cilësisë dhe Kujdesit Shëndetësor. Drejtori i ASCK, Denis Gjika: Akreditimi kërkon plotësimin e standardeve optimale në mbi 70%

Mbi 1 mijë struktura shëndetësore publike dhe private, përfshirë edhe klinikat dentare, do të kalojnë në sitën e Agjencisë së Akreditimit e cila sapo është krijuar dhe do të vlerësojë nëse spitalet dhe klinikat mjekësore në Shqipëri i përmbushin standardet që...
transparent
Zhvillohet kongresi i parë i dermatologjisë në Shqipëri. Apel institucioneve: T’u ndalohet kryerja e procedurave mjekësore atyre që nuk janë profesionistë

qer132022

Zhvillohet kongresi i parë i dermatologjisë në Shqipëri. Apel institucioneve: T’u ndalohet kryerja e procedurave mjekësore atyre që nuk janë profesionistë

Në ditët e sotme mund të dukesh më i ri sesa mosha që ke, mund t’iu japësh një formë më të bukur buzëve, mollëzave apo të ndërhysh në pjesë të tjera të trupit, pasi në fushën e dermatologjisë është bërë revolucion. Por, në Shqipëri, këto procedura edhe pse janë...
transparent
Lija e majmunit. Prof. Arjan Harxhi: Nuk ka vend për panik. Rastet janë sporadike.

maj202022

Lija e majmunit. Prof. Arjan Harxhi: Nuk ka vend për panik. Rastet janë sporadike.

Lija e majmunit është një tjetër sëmundje infektive që po përhapet në Europë që nga fillimi i muajit maj. Si fillim, nisi në Amerikë, Britani e Madhe, Portugali, Spanjë dhe së fundmi edhe në Itali. Është sëmundje e kafshëve, por...
transparent
Hipertensioni, vrasësi më i madh. Prof. Mihal Tase: shqetësues, tensioni i lartë te moshat e reja. Duhet të ndërhyjmë për të parandaluar

maj192022

Hipertensioni, vrasësi më i madh. Prof. Mihal Tase: shqetësues, tensioni i lartë te moshat e reja. Duhet të ndërhyjmë për të parandaluar

1 në 3 vetë mbi 18 vjeç në Shqipëri vuan nga tensioni i lartë. Këto janë statistikat më të fundit të Institutit të Shëndetit Publik, por ka edhe shumë të tjerë që janë me hipertension dhe nuk e dinë, ndaj shifrat janë edhe më të larta...
transparent
Urdhri i Mjekut: Kujdes me reklamat shëndetësore

maj102022

Urdhri i Mjekut: Kujdes me reklamat shëndetësore

Lindja, zgjerimi dhe zhvillimi i sektorit privat në shërbimin shëndetësor edhe në vendin tonë, veç të tjerash, u shoqërua me shtimin e reklamave në këtë sektor në forma të ndryshme, si: fletushka, fletëpalosje, volante apo postera...
transparent
Spitalet publike drejt autonomisë financiare. Miratohet projektligji, spitalet duhet të gjenerojnë fonde

maj52022

Spitalet publike drejt autonomisë financiare. Miratohet projektligji, spitalet duhet të gjenerojnë fonde

Spitalet publike pritet të përfitojnë autonominë financiare dhe menaxheriale. Ato duhet të sigurojnë të ardhura vetë dhe tenderat e tyre nuk do t'i zhvillojë më Ministria e...
transparent
Dita Botërore Kundër Kancerit të Lëkurës. Dr. Eva Jorgaqi: Janë shtuar rastet me melanomë

maj42022

Dita Botërore Kundër Kancerit të Lëkurës. Dr. Eva Jorgaqi: Janë shtuar rastet me melanomë

Kanceri i lëkurës apo melanoma po përhapet shpejt vitet e fundit. Neglizhenca e treguar në kujdesin për lëkurën dhe mosmbrojtja nga rrezet e dëmshme të diellit me kremra me faktorë mbrojtës, janë shkaqet kryesore që kanë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>