Pediatri

Alergjia ndaj penicilinës mbivlerësohet, ja rastet

nën242017

Alergjia ndaj penicilinës mbivlerësohet, ja rastet

Fëmijët me risk të ulët për alergji ndaj penicilinës, të klasifikuar sipas një pyetësori të kryer në urgjencën pediatrike, kanë rezultuar të gjithë negativë ndaj testit efektiv për të njëjtën alergji, sipas një studimi të publikuar në “Pediatrics”.
transparent
Efektet e marijuanës tek adoleshentët, si të mbrojmë të rinjtë nga dëmet

nën22017

Efektet e marijuanës tek adoleshentët, si të mbrojmë të rinjtë nga dëmet

Duke pasur parasysh variacionin ekstrem të situatës ligjore për sa i përket konsumit dhe ndalimit të marijuanës, mjekët duhet të sigurohen që të ofrojnë këshillat e tyre mbi efektet e kësaj substance tek adoleshentët, sipas një artikulli të publikuar në JAMA Pediatrics. “Implikimet e legalizimit të
transparent
Vetë-lëndimi dixhital, një problem emergjent tek adoleshentët

tet302017

Vetë-lëndimi dixhital, një problem emergjent tek adoleshentët

Vetë-lëndimi dixhital tek adoleshentët është shtuar në mënyrë domethënëse dekadën e fundit dhe konfirmon se shumë të rinj përjetojnë vuajtje të thella psikologjike. Justin Parchin nga Universiteti i Wisconsin-Eau Claire dhe autor i parë i një studimi të publikuar në Journal of Adolescent Health th
transparent
Gastroenteriti i lehtë te fëmijët: Hidratimi me lëng molle redukton komplikimet

tet192017

Gastroenteriti i lehtë te fëmijët: Hidratimi me lëng molle redukton komplikimet

Sipas një studimi të publikuar në “Jama” fëmijët me gastroenterit të lehtë dhe dehidratim minimal ndeshen me një numër më të vogël dështimesh terapeutike, nëse iu ofrohet atyre një pije me bazë lëng molle të holluar, e ndjekur nga një lëng hidratues sipas preferencës së tyre në krahasim me bashkëmos
transparent
Hipertensioni te fëmijët dhe adoleshentët, udhëzimet e reja nga pediatrit amerikanë

sht192017

Hipertensioni te fëmijët dhe adoleshentët, udhëzimet e reja nga pediatrit amerikanë

Janë publikuar në Pediatrics udhëzimet e reja të publikuara nga American Academy of Pediatrics për hipertensionin te fëmijët dhe adoleshentët. “Këto udhëzime për hipertensionin pediatrik janë një përditësim i “Fourth Report on the Diagnosis, Evaluation, and Treatment of High Blood Pressure in Childr
transparent
Antidepresivë gjatë shtatzënisë dhe aftësia e kufizuar intelektuale e fëmijëve nuk kanë lidhje mes tyre

kor282017

Antidepresivë gjatë shtatzënisë dhe aftësia e kufizuar intelektuale e fëmijëve nuk kanë lidhje mes tyre

Nuk ka asnjë lidhje domethënëse midis aftësisë së kufizuar intelektuale të fëmijëve dhe përdorimit të anti-depresivëve gjatë shtatzënisë, siç dëshmon një studim i publikuar në JAMA Psychiatry. Aftësia e kufizuar intelektuale i atribuohet shpesh faktorëve gjenetikë dhe ambientalë mes të cilëve faktor
transparent
Apendiciti akut, menaxhim i mundshëm pa operacion

qer262017

Apendiciti akut, menaxhim i mundshëm pa operacion

Pacientët në moshë pediatrike që kanë pasur një menaxhim pa operim të apendicitit të pakomplikuar, i janë drejtuar më shpesh urgjencës dhe kanë pasur më shumë shtrime në spital, krahasuar me ata që janë menaxhuar me operacion në vizitën e parë. Dhe sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “P
transparent
Nivele të larta të acidit folik në shtatzëni mund të reduktojnë mundësitë për hipertension te fëmija

qer12017

Nivele të larta të acidit folik në shtatzëni mund të reduktojnë mundësitë për hipertension te fëmija

Një studim i publikuar në American Journal of Hypertension tregon se fëmijët e lindur nga nëna me faktorë risku kardiometabolik kishin më pak mundësi për të zhvilluar hipertension, nëse nënat gjatë shtatzënisë kishin nivele të larta folatesh. “Kërkime të mëparshme kanë treguar se faktorë risku kardi
transparent
Atrofia muskulare spinale, nga studimi i fazës III rezultate pozitive për barin e ri

maj192017

Atrofia muskulare spinale, nga studimi i fazës III rezultate pozitive për barin e ri

Reduktim i ndjeshëm i riskut të vdekshmërisë apo nevojës për ventilim të asistuar permanent: ky ishte objektiv i arritur gjatë një studimi të fazës III nga bari i ri nusinersen, në trajtimin e fëmijëve të prekur nga sëmundja e rrallë e atrofisë muskulare spinale (Ams). Rezultatet e prezantuara në Ko
transparent
Hemofilia A, rezultatet e para pozitive nga përdorimi i emicizumab në pediatri

pri242017

Hemofilia A, rezultatet e para pozitive nga përdorimi i emicizumab në pediatri

Kanë dalë rezultatet e para të një studimi të fazës III (HAVEN 2), që është projektuar për të vlerësuar profilaksinë me emicizumab te fëmijët nën 12 vjeç me hemofili A dhe inhibitorë të faktorit VIII. Gjatë trajtimit që zgjati 12 javë u tregua një reduktim klinikisht domethënës i gjakrrjedhjeve në k
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Programet Orientuese për Provimin e Ricertifikimit
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>