Iktus

qer252014

Kardiopatita ishemike: CT koronare e duhura për vendosjen e diagnozës

Tomografia e kompiuterizuar (CT) koronare me definicion të lartë tregon një saktësi të përmirësuar diagnostike në vlerësimin e arterieve koronare në pacientët me rrezik të lartë të sëmundjeve koronare të zemrës.
transparent

qer282014

Në Kinë shtohet numri i infarkteve por nuk përmirësohen kurat

Sipas një studimi të publikuar në Lancet, shkalla e shtrimeve në spital për infarkt miokardi me rritje të segmentit ST (STEMI), forma më e rëndë e atakut kardiak është katërfishuar në Kinë në periudhën 2001-2011.
transparent

kor172014

Rishikohen udhëzuesit mbi përdorimin e beta-bllokuesve

Sipas një meta-analizë të botuar në American Journal of Medicine duhet të rishikohen udhëuesit të cilët rekomandojnë përdorimin e beta-bllokuesve në infarktin e miokardit.
transparent

gus202014

Teknika valve-in-valve korrigjon defektet e bioprotezave aortike

Një studim i kryer në 460 pacientë me valvulë aortike bioprotezike të zhvlerësuara strukturalisht konfirmojnë se teknika “valve-in-valve” është një strategji e mirë për të riparuar rrjedhjet ose stenozat paraprotetike...
transparent

gus272014

Kujdes përdorimin e naproksenit në menopauzë, rrezik iktus

Barnat kundër dhimbjes mund të shkaktojnë rrezik për iktus dhe infarkt në gratë post-menopauze, pikërisht anti-inflamatorët jo-steroidë (AIJS) si naprokseni të cilët veprojnë duke frenuar Ciklooksigjenazat (COX)...
transparent

sht12014

Suplementët e kalçiumit në osteoporozë, vihen në diskutim efektet kardiake

Përdorimi i suplementëve të kalciumit për të parandaluar osteoporozën vazhdon të debatohet edhe për sa i përket efektivitetit dhe për sigurinë.
transparent

sht52014

Inflamacioni kronikë rrit rriskun për Diabet Tip 2

Sipas një studimi të pubikuar në Circulation, në pacientët që vuajnë nga patologji inflamatore kronike rritet rrisku për Diabet Mellitus tip2 (DM2)dhe sëmundje kardiovaskulare (CV).
transparent

sht62014

I jepet çmimi "Hipokrati" Prof. Flora Peyvandi-t

Juria e çmimit “Hipokrati”, i organizuar nga UNAMSI (Unione Nazionale Medico Scientifica d’Informazione) dhe Novartis, ka vendosur për ti dhënë çmimin Prof. Flora Peyvandi-it, mjekes me origjinë iraniane e cila ka kryer studimet e saj në fondazionin IRCCS Ca 'Granda, Ospedale Maggiore Policlinico, M
transparent

sht252014

Sindromi metabolik, mënyrë e re e vlerësimit të tij

Është quajtur REFS, Reverse Engineering and Forward Simulation, platforma analitike e gjeneratës së fundit e aftë për të parashikuar rrezikun e ardhshëm të sindromës metabolike, një situatë që mund të çojë në sëmundje kronike të zemrës, iktus dhe diabet...
transparent

sht292014

Sot, Dita Botërore e Zemrës

Çdo vit Organizata Botërore e Shëndetësisë në bashkëpunim me Federatën Botërore të Zemrës organizojnë Ditën Botërore të Zemrës më 29 Shtator. “Dita Botërore e zemrës” mbahen në nivel global çdo vit të dielën e ...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>