procedura të kirurgjisë uro-genitale

qer302014

Udhëzues të rinj për ndjekjen në vazhdimsi të pacientëve me kancer prostate

American Cancer Society Prostate Cancer Survivorship Care publikoi udhëzimet për të menaxhuar efektet afatgjatë që pasojnë trajtimin që vetëm në SHBA përshijnë rreth 2.8 milion pacientë që i kanë mbijetuar kancerit të prostatës.
transparent

kor252014

Pesë strategji për tu shmangur në gjinekologji dhe obstetrikë sipas “Choosing wisely”

Janë të ndryshme praktikat diagnostikuese / terapeutike të kryera në mënyrë rutinore në gjinekologji që me të vërtetë duhet të shmangen si të panevojshme, të kushtueshme dhe ndonjëherë të dëmshme. Ndër këto, American College of Obstetricians and Gynecologists (Acog)...
transparent

tet22014

PSA: screening i popullsisë sjell më pak vdekje

Screening për kancerin e prostatës bazuar në vlerësimin e antigjenit specifik të prostatës (PSA) mund të zvogëlojë vdekshmërinë me rreth një të pestën, sipas rezultateve të publikuara në The Lancet të një studimi europian afatgjatë që ka përfshirë mbi 162.000 njerëz.
transparent

tet242018

Rrjetat e vendosura për inkontinencë dhe prolaps. NICE kërkon mospërdorim!

Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Kujdesin në Angli, synon të marrë masa më të rrepta në lidhje me përdorimin e rrjetave apo të shiritave të vendosur kirurgjikisht për të trajtuar mosmbajtjen e urinës nga stresi dhe rënien e...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>