orl

gus122014

Choosing wisely: 5 procedura të papërshtatshme për otorinolaringologët

Një numër i madh shoqatash shkencore janë duke u bërë pjesë e iniziativës "Choosing wisely". Edhe ata kanë deklaruar një listë procedurash të kryera zakonisht por të panevojshme, të kushtueshme, dhe nganjëherë të dëmshme, këtë javë shtohet edhe...
transparent

pri62016

Otitis media akut, viruse dhe baktere të rrugëve të frymëmarrjes janë ndër faktorët e riskut

Otitis media akut prek pothuajse gjysmën e fëmijëve brenda vitit të parë të jetës, favorizuar nga faktorët e riskut midis të cilëve infeksionet virale të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes, kolonizimet e baktereve patogjene dhe mungesa e ushqyerjes me gji. “Edhe bashkëveprimet midis baktereve dhe vi
transparent

maj192023

Autizmi. Simptomat otorinolaringologjike në moshë parashkollore mund të shtojnë rrezikun

Çrregullimet otorinolaringologjike (ORL) që prekin veshët dhe traktin respirator janë të shpeshta te fëmijët e vegjël me një diagnozë të mëvonshme të autizmit ose me tipare të...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>