Hipertension

sht222014

Pre-eklampsia, shton rastet me IRA obstetrikale

Sipas konstatimeve të botuara në British Medical Journal të një studimi kanadez zhvilluar nga Canadian Perinatal Surveillance System, është vërejtur një rritje e rasteve të Insuficiencës Renale Akute (IRA) Obstetrikale në Kanada në periudhën 2003-2010 në gratë....
transparent

dhj242014

Gjumi i paktë rrezikon hipertensivët

Pacientët hipertensivë që flenë më pak se shtatë orë gjumë, rrezikojnë të kenë më shumë probleme kardiovaskulare se të tjerët. Të paktën ky është konkluzioni i një studimi...
transparent

jan272015

Edhe hipertensivët mund të dhurojnë një veshkë

Me një ndjekje mjekësore të përshtatshme, edhe hipertensivët mund të dhurojnë një veshkë, pa asnjë shqetësim mbi sigurinë, edhe ata më të vjetër në moshë. Ky është përfundimi i një studim të publikuar në JASN, Gazetën e Shoqërisë Amerikane të Nefrologjisë.
transparent

shk142015

Premtuese aplikacionet që masin presionin e gjakut, por duhen miratuar

Një rishikim i aplikacioneve në smartphone per vet kontrolimin dhe trajtimin e hipertensionit sugjeron nevojen e një kontrolli më të madh, veçanërisht në ato aplikacione te cilat masin presionin e gjakut.
transparent

shk142015

Bisfenoli A i pranishëm tek pijet në kanace shton presionin e gjakut

Konsumimi i pijeve në kanace jo vëtëm rrit përqëndrimin e bisfenolit A në gjak por bashkangjitet me një shtim të vlerave të presionit të gjakut në dy orët në vazhdim mbas konsumimit.
transparent

mar72015

Tek Gratë mbi 50 vjec ushtrimet e lehta fizike mbrojnë zemrën dhe enët e gjakut

Në krahasim me bashkëmoshataret e tyre sedenatere, gratë mbi moshën 50 vjec që kryejnë ushtrime fizike të lehta të paktën disa ditë në javë kanë mundësi më të pakta që të preken nga sëmundje të ndryshme si patologjitë cerebrovaskulare si iktusi, tromboembolizmi venoz ose sëmundje koronare kur të arr
transparent

mar92015

Një Dvd shpjegues ndihmon pacinetët gjatë rezonancës magnetike

Një Dvd i programuar për të ndihmuar personat që të përgatiten për një rezonancë magnetike përmirëson efikasitetin e ekzaminimit duke ulur njëkohësish ankthin e pacientit, sipas një studimi të publikuar tek Gazeta Britanike e shëndetit dhe psikologjisë (British journal of health psychology), thotë
transparent

mar172015

Koronaret më të mbrojtura nga aterioskleroza falë kafes

Mundësitë për të zhvilluar pllakat ateriosklerotike që mund të sjellin atak zemre janë më të ulëta tek personat të cilët konsumojnë çdo ditë sasi të caktuara kafeje. Këtë e konfirmon nga faqet e revistës “Heart” një grup kërkuesish jug-koreanë midis të cilëve Yoosoo Chang i departamentit të mjeksisë
transparent

mar172015

FDA paralajmëron mbi rreziqet e testosteronit

Sipas një paralajmërimi të dhënë nga FDA (Food and Drug Administration), te burrat të cilët janë në trajtim për nivelet e ulëta të testosteronit me barna me bazë hormonesh mashkullorë, mund të shtohet rreziku për infarkt të miokardit, iktus dhe vdekshmërinë e përgjithshme...
transparent

pri282015

Udhëzimet e reja amerikane mbi hipertensionin tek kardiopatikët

Tre grupe eksperte të “American heart association” e “American college of cardiology” dhe “American society of hypertension” kanë azhornuar tek “Journal of the american college of cardiology” udhëzimet mbi vlerat e presionit të gjakut tek pacientët me sëmundje koronarike (Cad), duke këshilluar që të
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>