Tiroide

tet172014

Konferenca Ndërkombëtare: Diagnostikimi dhe Trajtimi i Kancerit të Tiroides

Ditën e nesërme 18 Tetor 2014, në ambientet e Hotel Tirana International do të mbahet Konferenca Ndërkombëtare Mjekësore me titull: Diagnostikimi dhe Trajtimi i Kancerit të Tiroides,me pjesëmarrjen e prof. Maria Alevizaki....
transparent

dhj192014

Komplikacionet e diabetit: Metformina ul nivelet e TSH

Te pacientët me hipotirozë marrja e metforminës, një hipoglicemiant oral që zakonisht përdoret në menaxhimin e diabetit të tipit 2 (të pavarur nga insulina), mund të çojë në një rënie të konsiderueshme të niveleve qarkulluese të hormonit tiroid-stimulues (TSH).
transparent

mar112015

Jodi, alarm nga Shoqata Amerikane e tiroideve mbi përdorimin e tepërt

Komiteti i shëndetit publik i Shoqatës Amerikane të Tiroideve (American thyroid association) (ATA) ka publikuar tek (Thyroid) një dokument mbi rrezikun e ekspozimit të tepërt ndaj jodit. Ajo që e vërteton e para është Angela Leung e shkollës së mjekësisë (Ucla David Geffen) në Universitetin e Kalifo
transparent

mar212015

Kontrolli i tiroideve, përfitime për shëndetin riprodhues tek femrat

Sëmundjet e tiroideve mund të influencojnë negativisht tek shëndeti riprodhues i femrës dhe në prani të patologjive tiroidike, kontrolli i femrave për shqetësime të fertilitetit dhe aborte të parakohëshme duhet të merret në konsideratë. Kjo është ajo cfarë sugjeron një rishikim i publikuar tek revis
transparent

maj212015

Ovariektomia ul vdekshmërinë në kancerin e gjirit Brcal+

Në bazë të disa rezultateve të një studimi të publikuar te “JAMA Oncology” dhe i drejtuar nga Steven Narod i “Women's College Research Institute” në Toronto të Kanadasë, heqja paraprake e vezoreve lidhet më një reduktim prej 62% të rrezikut të vdekshmërisë për kancer në gji tek femrat e prekura ...
transparent

maj282015

Aprovohet nga FDA Pth 1-84 për kontrollin e ipokalcemisë tek ipoparatiroidizmi

FDA ka aprovuar së fundmi Pth 1-84 në doza ditore bashkë më kalçiumin dhe vitaminën D, për të kontrolluar ipokalceminë tek pacientët me paratiroidizëm. Kjo e fundit është një patologji e cila karakterizohet nga nivelet e ulëta të Pth me ndryshim të omeostazave kalçum-fosfor, e cila shpesh ...
transparent

gus292015

Ekstraktet e tiroides së thatë në trajtimin e hipotiroidizmit: thelbësorë në të shkuarën, sot të pa këshillueshëm

Aktualisht në terapinë e hipodiroidizmit përdorimi i ekstraktit të tiroides së thatë në vend të L-tiroksinës është i pa këshillueshëm. Kjo duke marrë në konsideratë se disa nga efektet anësore mund të shkaktohen nga doza tw larta fiziologjike të T3 dhe përqendrimet e komponentëve mund të variojnë si
transparent

maj202016

Hipotiroidizmi subklinik dhe autoimuniteti tiroidien nuk ndikojnë në përfundimin e shtatzënisë dhe fertilitet

Efektet negative të hipotiroidizmit subklinik në shtatzëni janë ende temë diskutimesh, pasi studime të ndryshme në këtë kontekst kanë ofruar rezultate të kundërta. Duke pasur këto dyshime, shoqatat shkencore amerikane dhe evropiane këshillojnë që të konsiderohen patologjike vlerat TSH > 2.5 mlU/L, s
transparent

qer162016

Karcinoma e tiroides post-radioterapi onkologjike në moshë pediatrike

Karcinoma e tiroides është një komplikacion i shpeshtë i radioterapisë onkologjike në moshë pediatrike. “Incidenca e këtij tumori, - shpjegojnë Vincenzo Di Donna dhe Salvatore Maria Corsello nga Fondacioni poliklinik "A. Gemelli" në Romë, - rritet në mënyrë thuajse lineare për dozë <10 Gy, duke u st
transparent

nën82016

Tumori në tiroide, një molekulë e re premton në zgjatjen e mbijetesës

Një bar i ri mund të sjellë progres në trajtimin e pacientëve me një formë të veçantë të tumorit të tiroides dhe konkretisht në karcinomën tiroidene të diferencuar e refraktare me jodin radioaktiv. Është fjala për lenvatinib, i cili ishte dhe temë e konferencës kombëtare "The first thoughts in thyro
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>