fibrilacion atrial

tet82015

Risk i lartë për iktus në insuficiencën kardiake me dhe pa fibrilacion atrial

Në insuficiencën kardiake me ose pa fibrilacion atrial kapaciteti i rezultateve CHA2DS2VASc për të parashikuar rrezikun për iktus ishemik, tromboembolinë dhe vdekjen është modest dhe domosdoshmëria e tij klinike mbetet për t’u përcaktuar.
transparent

mar292016

Vetëm gjysma e pacientëve të rrezikuar nga iktusi marrin një antikoagulant oral

Jonathan Hsu dhe kolegët e tij nga “University of California” në San Diego kanë vlerësuar shkallën në të cilën përshkrimet e antikoagulantëve oralë në ambulatorët amerikanë të kardiologjisë merren dhe rritjen e riskut për iktus te pacientët me fibrilacion atrial.
transparent

maj312016

Studimi në "Jama Cardiology": Fibrilacioni atrial lidhet me një risk të shtuar për kancer

Nga 35.000 gra të shëndetshme të vëzhguara për 20 vjet, ato me fibrilacion atrial kanë pasur një rritje të riskut për kancer, sipas një studimi përmbledhja e të cilit u publikua në “Jama Cardiology”.
transparent

kor12016

Risk më i vogël kardiovaskular me levonorgestrel dhe estrogjene me dozë të ulët

Kontraceptivët oralë që përmbajnë estrogjene me dozë të ulët, bashkë me agonistin progestinik levonorgestrel, duket se janë zgjidhja më e sigurt sa i takon riskut kardiovaskular, sipas rezultateve të një studimi të publikuar në “British Medical Journal”, me autor të parë Alain Weill nga Departament
transparent

kor22016

Te pacientët me Parkinson, kombinimi apomorfin/domperidone shkak për patologji kardiovaskulare

Në një njoftim të Agjencisë Britanike të Barnave (MHRA), rekomandohet të vlerësohen faktorët e riskut kardiak te pacientët me Sëmundjen e Parkinsonit në trajtim me apomorfinë dhe domperidone, si dhe të përshkruhet monitorimi me elektrokardiogramë për të reduktuar riskun për aritmi të rënda të lidhur
transparent

gus292016

Doza të larta të omega-3 reduktojnë rimodelimin kardiak dhe fibrozën post-infarkt

Sipas një studimi të publikuar së fundi në revistën "Circulation", pas një infarkti akut të miokardit (Ima) një trajtim me doza të larta acidesh yndyrore omega-3 (që gjenden p.sh. te vaji i peshkut), të marra çdo ditë për 6 muaj, përmirësojnë funksionin e zemrës. Këto substanca kanë treguar në fakt
transparent

sht22016

Fibrilacioni atrial, antikoagulimi oral me risk më të vogël hemorragjie

Te pacientët me fibrilacion atrial jo valvular, edoxaban nuk është inferior ndaj warfarin-ës për parandalimin e iktusit dhe eventeve embolike sistemike. Gjithashtu në krahasim me barin e referimit, risqet për hemorragji madhore janë më të reduktuara.
transparent

dhj132016

Kolkicina dhe neutrofilet: perspektiva të reja terapeutike në mjekësinë kardiovaskulare

Një rishikim i fundit i është kthyer të dhënave mbi kolkicinën në kontekstin kardiovaskular me qëllim që të ripërkufizojë efikasitetin dhe sigurinë e tij në indikimet e reja kardiovaskulare. Siç dihet, premisa kryesore e veprimit terapeutik të kolkicinës qëndron në efektet e tij antinflamatore.
transparent

shk272018

EKG-ja parandaluese te të moshuarit jo simptomatikë. Vihet në dyshim procedura

Sipas Shërbimit Task Forcë të Parandalimit në SHBA (USPSTF), nuk është e mundur të shprehesh në favor apo kundër ekzaminimit nëpërmjet elektrokardiogramës (EKG) për fibrilimin atrial te të rriturit jo simptomatikë, mbi...
transparent

mar282018

Sa të besueshme janë orët Apple për monitorimin e fibrilacionit atrial?

Në një studim mbi pacientët që i janë nënshtruar kardioversionit, aplikacioni që analizon në mënyrë pasive të dhënat e lidhura me frekuencën kardiake të dërguara nga një orë e zgjuar (smartwatch) Apple, është në gjendje të zbulojë me saktësi të lartë...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>