hipofizë

pri112018

Adenomat hipofizare. Klasifikimi i ri në 5 kategori që parashikojnë rrezikun e përparimit dhe të përsëritjes

Një grup studiuesish francezë, duke u nisur nga supozimi se adenomat hipofizare janë tumore neuroendokrine (PiNET), ka propozuar së fundi një klasifikim që, duke kombinuar karakteristikat morfologjike (përmasa dhe pushtim) dhe...
transparent

maj102019

Melatonina. Duhen udhëzime për përdorimin terapeutik në çrregullimet e gjumit

Gjashtëdhjetë vjet pas zbulimit të melatoninës dhe pas 23.000 studimeve që tregojnë funksionet e shumta të këtij hormoni të sekretuar në hipofizë, nevojiten udhëzime për përdorimin terapeutik. Kjo është ajo që kërkon...
transparent

sht32019

Sëmundja Cushing me RM hipofizare. Qasje mjekësore apo kirurgjikale?

“Pse duhet t’i trajtojmë ende me neurorirurgji, pacientët me sëmundjen Cushing dhe rezonancë magnetike hipofizare normale ose jo përfundimtare?”. Ky është titulli i një artikulli dhe në të njëjtën kohë, pyetja klinike së cilës...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>