hekur

nën42019

Anemia në muajt e parë të shtatzënisë, më shumë rreziqe për zhvillimin neurologjik të fëmijës

Anemia në fazat e para të shtatzënisë, por jo nëse shfaqet pas 30 javësh, shton rrezikun për probleme të zhvillimit neurologjik te fëmijët, në veçanti çrregullime të spektrit autik, çrregullim hiperaktiv të deficitit të vëmendjes dhe...
transparent

pri42022

Insuficienca kardiake. Studiohen llojet e suplementeve që ofrojnë përfitim klinik

Gjatë dekadave të fundit, ka dalë në pah një marrëdhënie midis uljes së prodhimit kardiak, reduktimit të fosforilimit oksidativ mitokondrial dhe prodhimit të tepërt të radikaleve hidroksilike, ngjarje që, të marra së bashku...
transparent

sht52023

Anemia prek një në katër njerëz në mbarë botën. Studimi analizon shkaqet

Anemia vlerësohet se prek rreth një në katër njerëz në botë dhe është një ndër shkaktaret kryesore për vitet e jetuara me aftësi të kufizuara. Prek veçanërisht gratë shtatzëna dhe...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>