antidiabetik

jan232020

Një medikament antidiabetik mund të ndihmojë gratë që kanë aborte të përsëritura

Një studim i sapobotuar në “EBioMedicine”, tregon se antidiabetiku sitagliptinë është në gjendje të shtojë qelizat staminale në mitër, duke bërë të mundur krijimin e kushteve për një shtatzëni fiziologjike. Në eksperiment janë...
transparent

mar82021

Mbipesha e fëmijëve. Antidiabetiku metforminë mund të jetë një mundësi e dobishme

Sipas rezultateve të një shqyrtimi sistematik të botuar në "Pediatrics", metformina ka efekte modeste në peshën dhe rezistencën ndaj insulinës te fëmijët obezë. Menaxhimi i obezitetit të fëmijërisë bazohet te ndryshimet në...
transparent

qer232021

Diabeti 2. Monitorimi i vazhdueshëm i glicemisë përmirëson prognozën

Një studim i nënshkruar nga studiuesit në Kaiser Permanente të Kalifornisë Veriore dhe i botuar në “Jama” tregon se, te pacientët me diabet tip 2 të trajtuar me insulinë, monitorimi i vazhdueshëm i glukozës në gjak me pajisje...
transparent

mar102023

Metformina pengon plakjen dhe ul vdekshmërinë

Metformina, një medikament që përdoret gjerësisht në trajtimin e diabetit të tipit 2, ka treguar në mënyrë të përsëritur se pengon plakjen në modelet paraklinike dhe...
transparent

sht182023

Kontrolli i diabetit te pacientët në politerapi. Krahasohen empagliflozina dhe insulina

Në një studim të publikuar në “Diabetes Therapy”, tregohet se empagliflozina funksionon më mirë se insulina kur përdoret si pjesë e një regjimi të katërfishtë të barnave...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>