bioshënjues

pri42023

Remisioni i pjesshëm i diabetit 1. Identifikohen bioshënjuesit e rinj

Një studim i botuar në revistën “Non-Coding ARN” dhe i koordinuar nga studiuesit e Universitetit Autonom të Barcelonës në Spanjë ka identifikuar molekulat e reja të...
transparent

qer262023

Një në tre diabetikë mund të ketë sëmundje kardiovaskulare të pazbuluara

Përafërsisht një në tre të rritur me diabet të tipit 2 (T2D) shfaqin shenja të sëmundjeve kardiovaskulare subklinike (CVD) sipas vlerësimit nga bioshënjuesit kardiak, tregon...
transparent

gus182023

Bioshënjuesit kardiovaskular. Efektet pozitive të kakaos dhe frutave të kuqe

Konsumimi i rregullt i flavanoleve të kakaos mund të përmirësojë shëndetin kardiovaskular duke reduktuar aktivitetin e trimethylamine-N-oksid (TMAO) dhe nivelet...
transparent

sht132023

Steatohepatiti. Disa teste jo-invazive mund të shmangin biopsinë

"Aktualisht, diagnostikimi i MASH-it në fazë të hershme kërkon një biopsi të mëlçisë, e cila është një proces i dhimbshëm, invaziv dhe i kushtueshëm. MASH-i vazhdon...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>