Diabet tip 2

qer132014

Diabeti tip 2: ja faktorët që e lidhin atë me shtimin në peshë

Kur nis terapia insulinike është e zakonshme të ketë shtim në peshë. Në praktikën klinike të përditshme është e domosdoshme të njihet nëse pacientët që kanë nisur terapitë me insulin, kanë risk për të shtuar peshë.
transparent

qer202014

Gjetja e hiperglicemisë gjatë një infarkti flet për diabet

Sipas një studimi të publikuar rishtazi në Diabetes Care, në pacientët jo-diabetik me infarkt akut të miokardit, hiperglicemia e pranishme në momentin e shtrimit shpesh është e shoqëruar me një diagnozë për diabet e cila shfaqet në gjashtëmujorin pasues.
transparent

qer272014

Pajisjet mjekësore për vetë-monitorimin e glicemisë: kriteret e çertifikimit ISO

Rregullat e reja të tregut europian, tani e tutje do të mundësojnë përdorimin e instrumenteve më të besueshëm për auto-kontrollin e glicemisë, në aspektin e saktësisë dhe përkujdesjes, dhe për këtë arsye më të sigurt për pacientin.
transparent

kor22014

Hipertensioni, ESH: terapia duhet të jetë e personalizuar

Në fushën e sëmundjeve hipertensive udhëzuesit insistojnë në faktin se ka barna që janë zgjedhje e parë dhe e dytë, por nuk mund të themi se ka barna që janë gjithnjë zgjedhje e parë pasi kjo varet nga gjendja shëndetësore e pacientit.
transparent

kor182014

Lagjet pa automjete, bazë për të kundërshtuar obezitetin dhe diabetin

Të jetosh në lagje që favorizojnë të ecurit në këmbë është e dobishme për të humbur peshë dhe për ata që vuajnë nga patologji kronike si diabeti.
transparent

gus52014

Pompat dhe injeksionet multiple në diabetin e tipit 2

Pompa apo injeksione? Sipas një studimi ndërkombëtar mbi sigurinë dhe efektivitetin e pompave në terapinë e diabetit të tipit 2 të sapo publikuar në The Lancet, ato janë një strategji efikase në kontrollin e glicemisë në pacientët që nuk i përgjigjen terapisë me injektime ditore të insulinës.
transparent

gus92014

Diabeti gestacional në SHBA: rritet prevalenca

Në SHBA rreth një grua në dhjetë vuan nga diabeti gestacional, sipas një studimi CDC, Centers for Disease Control and Prevention të publikuar në Preventing Chronic Disease nga i cili rezulton se prevalenca e kësaj patologjie në Amerikën veriore arrin në 9,2%.
transparent

gus152014

Autokontrolli glicemik, pjesë integrale e një programi edukimi terapeutik

Një bord i përbërë nga autoritetet kryesore në fushën e autokontrollit glicemik u mblodh në San Franiscisko më 12 qershor në prag të sesionit të fundit shkencor ADA ( American Diabetes Assocation) për të rritur ndërgjegjësimin mbi vlerën reale të Self Monitoring of Blood Glucose (SMBG)...
transparent

gus192014

"Choosing Wisely", pesë gabime për tu shmangur në fushën e nefrologjisë

Edhe Shoqëria Amerikane e Nefrologjisë i është bashkuar “Choosing Wisely (Zgjedhja e Mençur)", duke siguruar listën e vet me Top 5 procedurat që kryhen normalisht por që duhet të shmangen...
transparent

gus222014

Metformina mund të përdoret edhe në kushtet e insuficencës renale kronike

Në rastet me insuficiencë renale kronike (IRC) përdorimi i metforminës duhet të kontrollohet. Ajo ka tendencë të akumulohet, por ndonëse kjo nuk çon në acidozë laktike (AL), për të ruajtur nivelin plazmatikë të saj në nivelin e rekomanduar prej 10mg/ml është e përshtatshme të reduktohet doza.
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>