trigliceride

sht42014

Albumina dhe kreatinina, indikator të ALS

Dy markues hematologjikë mund të përdoren për të marrë një ide mbi ashpërsinë dhe prognozën e pacientëve me sklerozë laterale amiotrofike (ALS).
transparent

mar22023

Sëmundjet kardiovaskulare. Sheqernat e shtuara rrisin rrezikun

Sipas një studimi të botuar në “BMC Medicine”, marrja e fibrave në sasi të mëdha, zëvendësimi i niseshtës nga gruri i rafinuar dhe sheqernave të lira (ato të shtuara në ushqime)...
transparent

qer192023

Korrelacioni i mundshëm midis marrjes së omega-3 dhe dislipidemisë. Të dhënat e reja

Marrja e kombinuar e acideve yndyrore omega-3 ul pothuajse në mënyrë lineare trigliceridet dhe kolesterolin jo-HDL, duke ofruar kështu prova që mbështesin teorinë se...
transparent

gus292023

Nivelet e larta të kolesterolit, një faktor parashikues për zhvillimin e Alzheimerit

Të moshuarit që kanë nivele të luhatshme të kolesterolit dhe triglicerideve mund të jenë më të rrezikuar për të zhvilluar Alzheimer dhe demencë krahasuar me individët me nivele...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>