Mjekë

shk102015

Protesta: Mjekët kërkojnë rritje të pagave

Ka vijuar edhe këtë të hënë protesta e mjekëve në qendrën më të madhe spitalore në vend, por edhe në disa qytete të tjera. Ndonëse në temperatura të ulëta dhe jo të pakët në numër, mjekë në Q.S.U.T. kanë lënë punën dhe janë mbledhur bashkë për të sinkronizuar kërkesat e tyre,
transparent

shk202015

Urdhri i Infermierit konteston pyetjet për testin e infermierëve. Kundërpërgjigjen hartuesit e pyetjeve

Urdhri i Infermierve konteston fondin e pyetjeve të hartuara për testimin e infermierëve .Sipas Sabri Skënderajt pyetjet e hartuara janë qesharake ." Pyetjet e hartuara për testin e infermierëve nuk janë profesionale. Janë të pakuptimta dhe qesharake të cilat po shërbejnë si material për emision
transparent

shk262015

Deklaratat pas pezullimit të testimit të infermierëve

Testimi i infermierëve, i artikuluar nga Ministria e Shëndetësisë si një pasqyrim i dijeve dhe kompetencave të bluzave të bardha, është pezulluar nga Gjykata Administrative në një seancë të kryesuar nga gjykatësja Alkelina Gazidede. Gjykata mori parasysh ankimimin e kreut të Urdhrit të Infermierëve
transparent

mar62015

Stresi i perceptuar në momentin e infarktit kushtëzon rekuperimin

Midis pacientëve të rinj në moshë dhe atyre në moshë të mesme të prekur nga infarkti i miokardit, liveli i lartë i stresit në momentin e ngjarjes bashkangjitet me një vështirësi më të lartë në përmirësimin e gjëndjes shëndetësore. Meqënëse gratë ndonjëherë perceptojnë një stres psikologjik më të ...
transparent

mar122015

Lista e përditësuar në 10 mars e profesionistëve që kanë shlyer kreditet

Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim ka publikuar në faqen e saj zyrtare listën e përditësuar deri më datë 10 mars 2015 me profesionistët të cilët i kanë përmbushur detyrimet e Programit të Ricertifikimit 2010-2014.
transparent

mar202015

Të hënën Provimi i Shtetit për mjekët e përgjithshëm

Të hënën më datë 23 mars, mjekët e rinj do të japin Provimin e Shtetit, pranë godinës së Agjencisë Kombëtare të Provimeve. Kjo agjenci ka bërë me dije rregullat që duhet të kenë parasysh pjesëmarrësit në provim.
transparent

mar312015

Pas 16 prillit rreth 990 profesionistë të papunë

Pas publikimit të listës përfundimtare të 7.500 profesionistëve që mbyllën me sukses Programin e Ricertifikimit duke konsoliduar kështu vendin e punës, rreth 990 farmacistë, mjekë e stomatologë do ta humbasin atë duke filluar nga data 16 prill, pasi rezultojnë me 0 kredite
transparent

pri282015

Sabri Skënderi: Do të bashkëpunojmë më MSH-në, por infermierëve të mos u preket vendi i punës

Ndryshe nga disa ditë më parë, kreu i Urdhrit të Infermierëve, Sabri Skënderi, ka zbutur qëndrimin mbi vendimin e Gjykatës Administrative, e cila la në fuqi urdhrin e Ministrisë së Shëndetësisë për të testuar njohurit e infermierëve.
transparent

maj292015

Provimi i shtetit, 50 mjekë dhe infermierë të rinj ankimojnë rezultatet

Rreth 50 ankimime të të diplomuarve në Universitetin e Mjekësisë janë depozituar pranë Agjencisë Kombëtare të Provimeve, pasi nuk e pranojnë rezultatin e provimit të shtetit të dhënë gjatë muajit maj.
transparent

qer22015

Polipilula një strategji e suksesshme në parandalimin e sëmundjeve të zemrës

Polipilula, ose një tabletë e cila merret vetëm një herë në ditë dhe që përmban të gjitha barnat e nevojshme për parandalimin e sëmundjeve të zemrës, është cilësuar si e pranueshme nga pacientët dhe nga personeli mjeksor në fushën e parandalimit kardiovaskular. Këto janë përfundimet e publikuara ...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>