tumor

sht42015

Deficiti i GH dhe zhvillimi i neoplazive gjatë ose pas terapisë zëvendësuese, shkaku që i lidh nuk dihet ende

Nga studimet e literaturës deri në shkurt të vitit 2014, kohët e fundit është publikuar një rishikim i provave klinike për lidhjen e mundshme midis trajtimit me GH në moshë infantile dhe zhvillimit të neoplazisë gjatë apo pas ndërprerjes së terapisë. Dokumenti është nxjerrë nga Pediatric Endocrine S
transparent

sht92015

Melanoma primare, regresioni histologjik redukton pozitivitetin e nyjes limfatike

Sipas një metanalize të publikuar në “Jama Dermatology”, me autor kryesor Simone Ribero nga departamenti i dermatologjisë në Universitetin e Torinos, risku për pozitivitet i nyjes limfatike të parë ndaj metastazave tumorale është më e vogël te pacientët me regresion histologjik të melanomës së lëkur
transparent

tet12015

Nis programi evropian “Forecee”: Test unik për të gjitha tumoret femërore

“Forecee” është studimi më i gjerë i realizuar ne Evropë për parandalimin e tumoreve femërore, i cili vetëm me një Pap-test do të zbulojë për femrat rrezikun individual për të zhvilluar një nga katër tumoret femëror më të shpeshtë (atë të gjirit, vezoreve, qafës së mitrës dhe endometrial).
transparent

dhj72015

ARN e trombociteve në një pikë gjaku mundëson identifikimin e tumorit

Analiza e ARN-së në trombocite mund të rezultojë më e dobishme se teknika të tjera hematologjike, jo vetëm për të diagnostikuar një tumor dhe për të ndjekur ecurinë, por edhe për të vendosur strategji të personalizuara trajtimi. Nga konkluzionet e një studimi të publikuar në “Cancer Cell”, u zbulua
transparent

jan222016

Diagnostikimi i tumorit nëpërmjet testit të gjakut

Quhet “Grail” shoqata e re e cila ka shpallur objektivin e zhvillimit të një testi gjaku në gjendje për të identifikuar në fazë të hershme tumoret. Nuk është e para në llojin e saj, por fakti që është krijuar nga “Illumina”, kompania lider në prodhimin e pajisjeve hartografike për ADN-në me investit
transparent

shk222016

Nanomjekësia, 230 barna në proces zhvillimi kundër tumoreve

Aplikimi në onkologji i nanomjekësisë ishte tema kryesore në “Nano Word Cancer Day 2016”, një event ndërkombëtar i organizuar në Milano si nismë e “European Technology Platform for Nanomedicine”, organizmi evropian që grupon institucionet, kompanitë farmaceutike, institutet e kërkimit dhe shkencëtar
transparent

mar32016

Kanceri i prostatës në gradë të ulët: strategjia më e mirë është mbikëqyrja aktive

“Nga rreth 24.000 kanadezët e diagnostikuar me tumor në prostatë çdo vit, afërsisht gjysma e tyre kanë një formë Ca me rritje të lehtë që sjell pak risqe për shëndetin”, pohon Rodney Beau, kirurg në Universitetin e Otavas në Kanada dhe bashkautor i një studimi që tregon se meshkujt me këto tumore me
transparent

mar152016

Kanceri kolorektal, studimet tregojnë efektet pozitive të aspirinës në parandalimin e tij

Dy studime prospetike të analizuara nga një skuadër kërkuesish të “Massachussets General Hospital” në Boston venë në dukje se përdorimi i rregullt i aspirinës me doza të ulëta për të paktën 6 vjet lidhet me një risk shumë më të ulët të kancerit në përgjithësi, por mbi të gjitha në tumoret e traktit
transparent

qer82016

Tumori në mushkëri, të dhëna pozitive nga studimi i osimertinib

Konfirmime të reja mbi efikasitetin dhe profilin e sigurisë së osimertinib te pacientët me tumor në mushkëri me qeliza jo të vogla (Nsclc) të cilat i janë nënshtruar trajtimit të linjës së parë dhe të dytë, mbërrijnë nga “European Lung Cancer Conference 2016”. Lidhur me këtë, kompania prodhuese Ast
transparent

qer152016

Kanceri në mushkëri, model risku i personalizuar shton efikasitetin e screening

Në një grup ish-duhanpirësish amerikanë të moshës 50 dhe 80 vjeç, aplikimi i një modeli risku të personalizuar për screening të kancerit të mushkërive me tomografi të kompjuterizuar (CT) përkon me një parandalim më të madh të vdekjeve nga kanceri në 5 vjet. Këto janë në sintezë, përfundimet e një st
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Projektligje dhe Ligje
shkoni në download >>