Aritmi

pri112016

Defibrilatori që “vishet” mund të jetë alternativa efikase në vend të atij të implantueshëm

Një defibrilator automatik që vendoset mbi vete mund të jetë një opsion i vlefshëm për pacientët në rrezik për aritmi kërcënuese dhe që nuk janë kandidatë për defibrilatorin e implantueshëm (Icd), sipas konkluzioneve të “Circulation” një dokument i American Heart Association, me nënshkrues të parë J
transparent

pri222016

Antibiotikët që nuk ndikojnë në riskun për aritmi të rënda

Një studim vëzhgimor i publikuar në revistën "British Medical Journal" dhe i koordinuar nga Anders Hviid i departamentit të epidemiologjisë në "Statens Serum Institut" Kopenhagen, tregon se fluorokuinolonet orale nuk rezultojnë të lidhura me një shtim të riskut për aritmi të rënda.
transparent

kor42018

Sindroma e QT-së së gjatë: si të vlerësohet dhe të menaxhohet rreziku aritmik

Një studim ka nxjerrë të dhëna të reja të nevojshme për përcaktimin e rrezikut aritmik te pacientët me sindromën e QT-së së gjatë (LQTS). Studimi nxjerr në pah veç të tjerash superioritetin e nadololit, krahasuar me...
transparent

dhj62018

Defibrilatorët kardioverterë që vishen: të sigurt dhe efikasë edhe te fëmijët

Sipas një studimi të ri të publikuar në: “Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology”, defibrilatorët kardioverter që vishen, pajisje të ngjashme me truporet, mund të jenë pajisje të sigurta dhe efektive...
transparent

pri292019

Aritmitë letale. Modeli i ri matematik parashikon rrezikun

Një grup kërkimor i Universitetit “Johns Hopkins” në Baltimorë, ka zhvilluar një model matematik që është në gjendje të parashikojë në mënyrë të kujdesshme se kur pacientët e prekur nga kardiomiopatia aritmogjene e...
transparent

gus62020

Kuercetina mbron shëndetin e zemrës dhe të trurit. Ja, ku gjendet

Një përbërës i pranishëm te kapra (capparis spinosa) turshi, jo vetëm që është në gjendje të aktivizojë proteinat e përfshira në aktivitetin normal të trurit dhe zemrës, por edhe mund të shërbejë për trajtimin e epilepsisë dhe aritmive...
transparent

tet262020

Sindroma koronare akute. Pacientët me sjellje armiqësore, kanë rezultate më të këqija

Te pacientët me sindromë koronare akute, një tendencë e zakonshme e sjelljes armiqësore është parashikues i vdekshmërisë për të gjitha shkaqet, por jo i përsëritjes së ngjarjes kardiovaskulare, sipas një studimi të botuar...
transparent

pri182023

Estrogjenet ndikojnë negativisht në rregullimin e rrahjeve të zemrës

Sipas përfundimeve të një studimi të kryer në Universitetin Linköping në Suedi dhe të publikuar në “Science Advances”, estrogjenet kanë një ndikim negativ në rregullimin e...
transparent

maj252023

Ndotja atmosferike shton rrezikun për aritmi kardiake

Një studim i botuar në “Journal of Canadian Medical Association”, i kryer në 322 qytete kineze tregon se ekspozimi ndaj ndotjes atmosferike lidhet me një rrezik të...
transparent

maj302023

Obeziteti. Mënyra e jetesës mund të pakësojë rreziqet për shëndetin

Ndjekja e një mënyre të shëndetshme jetese redukton rrezikun e zhvillimit të një game të gjerë sëmundjesh të lidhura me obezitetin, por nuk kompenson plotësisht...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>