vitamina D

pri192018

Parandalimi i frakturave. Dyshime mbi efikasitetin e vitaminës D dhe kalciumit

Së fundi, është bërë një përditësim i udhëzimeve në lidhje me përdorimin e vitaminës D dhe kalciumit për parandalimin e frakturave. Studimet kanë arritur në përfundimin se të dhënat e disponueshme deri më tani, janë të...
transparent

maj142020

Rakitizmi infantil. Kur janë të dobishme vitamina D dhe kalciumi?

Nuk është e sigurt që kalciumi i vetëm ose i shoqëruar me vitaminën D, favorizon shërimin te fëmijët me rakitizëm, në krahasim me vitaminën D më vete dhe as nuk mund të dilet në përfundime vendimtare për rolin e trajtimeve...
transparent

kor172020

Koliti nga inhibitorët e checkpoint-it mund të parandalohet me vitaminë D para trajtimit

Marrja e vitaminës D para fillimit të terapisë me inhibitorë të checkpoint-it imunitar (ICI) mund të reduktojë rrezikun për kolit të lidhur me trajtimin, sipas një studimi të botuar në “Cancer”. "Bllokimi i checkpoint-it imunitar...
transparent

sht252020

Coronavirusi. Mungesa e vitaminës D shton rrezikun. Një studim shpjegon se si

Rezultatet e një studimi retrospektiv që përfshin pacientë të testuar për infeksionin Sars-CoV-2, tregojnë ekzistencën e një lidhjeje mes mungesës së vitaminës D dhe gjasave të prekjes nga sëmundja e shkaktuar prej...
transparent

nën192020

Terapia me vitamina në Covid-19. A është e vlefshme? Rekomandimet e Institutit të Lartë të Shëndetësisë në SHBA

Duke qenë se ka të dhëna të pamjaftueshme në dispozicion, Komiteti i Ekspertëve për Trajtimin e COVID-19 në...
transparent

nën32021

Pandemia Covid dhe tiroidet. Janë të shumtë faktorët që vënë në rrezik funksionin

Disa studime kanë treguar një shtim të tiroiditit subakut - në baza inflamatore dhe nga infeksioni viral - të shoqëruar gjithashtu me dhimbje në palpimin e gushës, me një përbërës fillestar të hipertiroidizmit, të cilat...
transparent

sht222022

Gjatësia e trupit mund të luajë rol në rrezikun për fibrilacion atrial

Rezultatet e një studimi të ri të publikuar në JAMA Cardiology nënvizojnë rëndësinë e parandalimit të fibrilacionit atrial (FA) te gratë. Disa studime kanë treguar...
transparent

nën32022

Në vend po qarkullojnë shumë viruse. Prof. dr. Xhorxhina Kuli: Ndihmoni imunitetin e fëmijëve me vitamina

Periudha post Covid ka bërë që në vendin tonë të qarkullojnë disa viruse njëkohësisht ç'ka ka përkeqësuar situatën epidemiologjike për fëmijët e vegjël. Në shërbimin e...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>