zhvillimi

qer252018

Pajisjet multimediale dhe fëmijët. Publikohet dokumenti i parë mbi mënyrën e përdorimit

Shoqëria Italiane e Pediatrisë ka paraqitur me rastin e edicionit të 74-tërt të Kongresit të Pediatrisë në Romë, dokumentin e saj të parë zyrtar, mbi përdorimin e celularëve, smartfonëve dhe tableteve nga fëmijët 0-8 vjeç. Pediatrët...
transparent

nën142018

Anestezia te fëmijët në moshë parashkollore dhe ndikimi i saj mbi zhvillimin

Te fëmijët që i janë nënshtruar një operacioni i cili kërkonte anestezi të përgjithshme para hyrjes në shkollën fillore, nuk është vënë re asnjë shtim i rrezikut për rezultate negative të zhvillimit krahasuar me vëllezërit e motrat biologjikë...
transparent

jan182019

Te fëmijët me disleksi, është i shpeshtë deficiti i funksionit të shikimit

Disleksia shfaqet në mënyrë tipike në fëmijëri dhe është një çrregullim i leximit që mendohet se nënkupton një deficit në përpunimin e gjuhës. Edhe leximi është një aktivitet vizual, por roli i mundshëm i përpunimit vizual te disleksia...
transparent

shk242022

Kimikatet përgjegjëse për vonesat në të folur dhe në zhvillimin neurologjik të fëmijëve

Sipas një studimi të botuar në Science, grupi i substancave kimike mjedisore ndaj të cilave ekspozohen gratë shtatzëna, ndërvepron me sistemin endokrin dhe shton rrezikun e problemeve neurologjike te të sapolindurit...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>