presioni gjakut

gus22022

Mënyra e jetesës mund të kundërshtojë gjenetikën që vë në rrezik për iktus

Njerëzit që gjenetikisht kanë një rrezik më të lartë për iktus mund ta ulin ndjeshëm atë duke adoptuar një mënyrë jetese të shëndetshme nga ana kardiovaskulare, sipas një studimi...
transparent

sht62022

Ekziston një lidhje ndërmjet endometriozës dhe iktusit. Ja, cila është ajo

Gratë me një histori të endometriozës kanë më shumë gjasa për të pësuar një iktus krahasuar me ato pa këtë histori. Në këtë përfundim ka arritur një studim i publikuar në Stroke...
transparent

sht202022

Hipertensioni në shtatzëni. Trajtimi është i nevojshëm edhe në nivelet e lehta

Sipas një studimi të publikuar në New England Journal of Medicine, gratë shtatzëna me hipertension të lehtë mund të kenë nevojë gjithashtu të marrin antihipertensivë për të...
transparent

sht282022

Të sëmurët me HIV dhe hepatit C janë më të rrezikuar për insuficiencë kardiake

Sipas një studimi të botuar në Journal of American Heart Association, njerëzit me HIV janë më të rrezikuar për insuficiencë kardiake me kalimin e moshës, edhe në...
transparent

tet122022

Vdekshmëria materne pas lindjes është e parandalueshme

Sipas një raporti të Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) mbi 80% e vdekjeve materne në SHBA i atribuohen shkaqeve të cilat mund të...
transparent

tet212022

Psoriaza, infarkti dhe sëmundja renale. Një lidhje e vështirë për t'u kuptuar

Sipas një studimi të publikuar në American Journal of the Medical Sciences, psoriaza nuk është një faktor rreziku i pavarur për infarktin te njerëzit me sëmundje renale në...
transparent

nën232022

Ulja e presionit të gjakut redukton rrezikun për demencë

Rezultatet e një studimi të publikuar në European Heart Journal mbështesin provat se trajtimi antihipertensiv te njerëzit e moshës së mesme dhe të moshuar ul rrezikun për...
transparent

dhj52022

Hipertensioni pas lindjes. Faktorët që tregojnë kush mund të vuajë prej tij

Më shumë se një në dhjetë gra me tension normal gjatë shtatzënisë zhvillojnë hipertension de novo post partum në vitin pas lindjes, sipas një studimi të publikuar në...
transparent

dhj72022

Astma persistente. Akumulimi i pllakës karotide rrit rrezikun për sëmundje kardiovaskulare

Sipas një artikulli të botuar American Heart Association, të rriturit me astmë persistente janë më të rrezikuar për infarkt ose iktus për shkak të akumulimit të tepërt të pllakave në...
transparent

jan242023

Aspirina në parandalimin kardiovaskular. Përditësohen udhëzimet

"Njerëzit që aktualisht marrin aspirinë dhe kanë dyshime se përse e bëjnë këtë, apo nëse duhet ta vazhdojnë apo ta ndërpresin, duhet ta diskutojnë këtë me mjekun e tyre"...
transparenttransparent
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>