neurone

tet112022

Alzheimeri mund të jetë një sëmundje autoimune. Studimi shpjegon arsyen

Ekziston një teori e re në lidhje me sëmundjen e Alzheimerit (AD). Në një artikull të botuar në Alzheimer's & Dementia, propozohet një model i ri mekanik në të cilin Alzheimeri...
transparent

tet202022

Migrena. Nga se shkaktohet mbindjeshmëria ndaj dritës

Sipas një studimi të publikuar në Journal of Headache and Pain, mbindjeshmëria ndaj dritës që shoqëron migrenën ndodh për shkak të sinkronizimit të tepërt të neuroneve...
transparent

sht202023

Zbulohet një lloj i ri i qelizave cerebrale përgjegjëse për kujtesën, të mësuarit dhe lëvizjen

Një studim i botuar së fundi në “Nature” ka zbuluar ekzistencën e një lloji qelizash cerebrale të panjohura më parë, të quajtura astrocite glutamatergjike, të cilat luajnë...
Download Center

Principi e Pratica Clinica
Artikuj të shkëputur
shkoni në download >>
separa
Principi e Pratica Clinica
Urdhëra dhe Udhëzime
shkoni në download >>